Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ocak 2018 - 12:28 Yorum: 0

Mersin OSB’de öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile PepsiCo tarafından imzalanan protokol gereğince, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde...

Mersin OSB’de öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile PepsiCo tarafından imzalanan protokol gereğince, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin iş hayatına hazırlanması ve mesleki farkındalıklarının artırılması için "Okul-Sanayi İşbirliği" programı hayata geçirildi.

Oluşturduğu istihdam ve ekonomik değerle ülke ekonomisine önemli bir katkıda bulunan PepsiCo, işgücü piyasasına kalifiye çalışan yetiştirme konusunda anlamlı bir projeye daha imza attı. Bu kapsamda MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile "Okul-Sanayi İşbirliği" programını hayata geçiren PepsiCo, uzman kadrosuyla öğrencilere hem teorik hem de uygulamaya yönelik eğitimler verecek.

Program 4 konu başlığı altında yürütülüyor

MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile PepsiCo Tarsus Fabrikası'nda gerçekleşecek ve 6 ay sürecek olan eğitimler, 180 öğrenciyi kapsayacak. Toplamda 4 konu başlığı altında yürütülen programın ilk aşamasında PepsiCo çalışanları derslere girerek makine, gıda, elektrik-elektronik konularında öğrenilen bilgilerin pratikte nasıl hayata geçirildiği konusunda önemli bilgiler verirken, kendi deneyimlerini öğrencilere uygulamalı atölye çalışmaları ve sunumlar aracılığıyla aktaracak.

Programın ikinci aşamasında ise fabrikada gerçekleştirilen geri kazanım, çevresel sürdürülebilirlik ve verimlilik projeleri ile ilgili stantlar hazırlanarak, okulda sunuma açılacak ve öğrencilere detaylı bilgi verilecek. Ardından fabrika gezisine katılacak öğrenciler "Kalite Laboratuvarı', "Bakım Atölyesi ve Organik Katı Atık Tesisi'ni gezmenin yanı sıra üretim alanındaki ekipmanları da inceleyerek uygulamaların fabrika aşamasında nasıl gerçekleştiği konusunda fikir sahibi olacak. Programın son ayağında ise öğrencilerin hazırladığı projelere destek verilerek, projelerde ihtiyaç duydukları yerlerde kendilerine teknik destek sağlanacak.

"İşgücü piyasasının gelişmesine katkı sağlıyoruz"

Bu işbirliği sayesinde bölge sanayisine Tarsus'ta kalifiye çalışan yetiştirme konusunda önemli bir adım attıklarını belirten PepsiCo Tarsus Fabrika Müdürü Abdullah Biçer, "Hayata geçirdiğimiz program sayesinde fabrikamızda çalışan uzman kadromuz Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine deneyimlerini aktararak, öğrencileri iş hayatına hazırlayacak. Bu sayede öğrencilerin hem mesleki farkındalıkları artacak hem de toplumsal açıdan büyük bir fayda sağlanmış olacak" dedi.

"Orta ve uzun vadede olumlu sonuçlarını göreceğiz"

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Okulumuzda verdiğimiz eğitimde temel vizyonumuz "ara eleman değil, aranan eleman" yetiştirmek. Bu bakış açısı ile eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Eğitim dönemleri boyunca işletmelerimiz ile iç içe olan öğrencilerimiz bir taraftan öğrenimlerine devam ediyor, bir taraftan da organize sanayi bölgelerinin yapısı hakkında bilgi sahibi oluyorlar. İşletmelerimizin yapılarına hakim oluyor, iş hayatını öğreniyorlar ki, bu da çocuklarımız için çok büyük bir kazanç anlamına geliyor. Bu kapsamda, Organize Sanayi Bölgemiz içinde yer alan PepsiCo fabrikası mesleki eğitim konusunda Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliğine giderek gençlerimizi şimdiden çalışma hayatına hazırlıyor. Biz de Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak bu işbirliğinin orta ve uzun vadede bölge ekonomisi için olumlu sonuçları beraberinde getireceğini öngörüyoruz. Umuyoruz ki, bu tarz işbirlikleri diğer kurumlar için de örnek teşkil eder" diye konuştu.

Mersin OSB’de öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor

Mersin OSB’de öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber