Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:25 Yorum: 0

Mersin-tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Hayvan Çiftliği

Türkiye'de bulunan 293 organize sanayi bölgesi içerisinde üçüncü olarak çevre ödülü alan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde, bu kez 50'ye yakın...

Mersin-tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Hayvan Çiftliği

Türkiye'de bulunan 293 organize sanayi bölgesi içerisinde üçüncü olarak çevre ödülü alan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde, bu kez 50'ye yakın küçükbaş hayvan ile çiftlik kuruldu.

MTOSB'de yatırımı bulunan sanayicilerden Özkan Altın tarafından fabrikasındaki boş araziye kurulan ve içerisinde sülün, ördek, tavuk ve horoz gibi 50'ye yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu hobi bahçesinde ayrıca sebze ekimi de yapılıyor.

Yaptıkları bu çalışmanın diğer sanayicilere de örnek olması gerektiğini ifade eden Altın, "Yoğun iş temposu içerisinde fabrikamız bahçesinde oluşturduğumuz bu mini çiftlik sayesinde iş stresinden uzaklaşmak istedik. Küçük bir hobi olarak başlayan bu girişimimiz giderek büyüdü. Bu Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin ne kadar çevreci olduğunun da bir göstergesi haline geldi. Bu güne kadar hayvanlarımızda en ufak bir hastalığa rastlamadık. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmemizde istihdam ettiğimiz personelimiz de fırsat buldukça burada vakit geçirebiliyorlar" dedi.

Mobilya fabrikasında bulunan mini çiftlikteki hayvanların birbirinden güzel renklerde olması ise ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Yine MTOSB içerisinde gıda sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikanın yöneticisi Mehmet Atilla'da bu uygulamanın tüm sanayicilere örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Mersin-tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Hayvan Çiftliği

Mersin-tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Hayvan Çiftliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber