Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:44 Yorum: 0

Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı

Mersin Valiliği himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen, "Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı" başladı.

Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı

Mersin Valiliği himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen, "Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı" başladı.

Çalıştayın açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın katılımıyla yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile kamu kurumları, kamu kuruluşu niteliğinde olan meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu'nun çalıştayın amacını konu alan sunumunun ardından konuşan Vali Çakacak, çalıştayın yatırım alanında karşılaşılan sorunların tespiti, somut çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve hazırlanacak Mersin yatırım, destek ve tanıtım stratejisi eylem planına katkı sunabilecek kurumların belirlenmesi amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, çalıştayın geniş katılımla gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kalkınma Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen bu çalıştay ile Mersin'deki tüm kurum ve kuruluşların aynı vizyon etrafında bir araya gelerek, kurumlar arası etkileşim ve işbirliğinin geliştirileceğini ifade eden Çakacak, böylece ilgili alanlarda yürütülecek faaliyet ve çalışmalara kazandırılacak olan rehber doküman ile yapılacak çalışmalardaki etkinlik ve verimliliğin arttırılacağını kaydetti. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın kurulduğu günden itibaren Mersin'in ve Çukurova Bölgesinin sahip olduğu zengin potansiyelin etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik önemli çalışmalara imza attığını da dile getiren Çakacak, ajansın çalışmalarını gerçekleştirirken bölgenin tüm kesimleri arasında çalışma kültürü oluşturulmasına önemli ölçüde katkıda bulunarak dinamikler arası iş birliğinin sağlanmasına da öncülük ettiğini vurguladı. Çakacak, "Ajansımız katılımcılığı arttırarak, aşağıdan yukarıya, yerelden merkeze planlama anlayışının geliştirilmesine de ön ayak olmaya çalışmaktadır. Bununla beraber yerel ihtiyaçlarımızın ulusal öncelikler ile uyumlaştırılması için de çaba sarf etmektedir. Çalıştay kapsamında ilimizin tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin bir araya gelmelerini, sorunları ve çözüm arayışlarını katılımcılık anlayışıyla uzlaşma ve işbirliği içinde yapmalarını oldukça değerli gördüğümü ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştay, Mersin yatırım, destek ve tanıtım stratejilerini konu alan oturumlarla devam etti.

Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı

Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber