Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:45 Yorum: 0

Mersin’de 10 yılda 89 milyon 463 bin fidan üretildi

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Tarsus orman fidanlığını ziyaret ederek, fidan üretimi ve bakımları ile ilgili bilgi aldı.

Mersin’de 10 yılda 89 milyon 463 bin fidan üretildi

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Tarsus orman fidanlığını ziyaret ederek, fidan üretimi ve bakımları ile ilgili bilgi aldı. Müdür Yılmaz, "Yemyeşil bir Mersin" sloganıyla son 10 yılda fidanlıklarımızda 89 milyon 463 bin fidan üretildi" dedi.

Tarsus orman fidanlığında incelemelerde bulunan Müdür Yılmaz, yetkililerden bilgiler aldı. Ziyaret sonrası fidan üretimiyle ilgili açıklama yapan Yılmaz, bu yıl fidan üretim programında 8 milyon adet fidan olduğunu, 143 farklı türde fidan üretimi yapıldığını belirterek, "Sedir, karaçam, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra alıç, üvez, kuşburnu, ahlat, geyik elması gibi yaban hayatı için önemli fidan türleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni, servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türler de üretilmektedir. "Yemyeşil Bir Mersin" sloganıyla son 10 yılda fidanlıklarımızda 89 milyon 463 bin adet fidan üretimi yapıldı ve bu fidanlar Mersin ve civar illerde toprakla buluştu. Fidanlığımız bacasız bir fabrika gibi çalışıyor ve Mersin'i yeşillendiriyoruz. Bölgemizde yapılan endüstriyel plantasyon çalışmaları için fidanlığımızda mevcut olan 3 adet iklim kontrollü seralarımızda yıllık 150 bin adet klonal okaliptüs fidanı vejetatif üretimi yapılmaktadır. Vejetatif üretim, generatif üretilen fidana göre daha fazla yıllık artım yapmakta ve toplam hasılatı olumlu yönde etkilemektedir. Üretilen fidanlar, Orman Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarının karşılanması yanında kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün ve civar belediyelerin ihtiyaçlarına da cevap vermektedir. Tür çeşitliliğinin arttırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan fidanlık müdürlüğümüz her geçen gün kapasitesini ve donanımını arttırmaktadır" diye konuştu.

Mersin’de 10 yılda 89 milyon 463 bin fidan üretildi

Mersin’de 10 yılda 89 milyon 463 bin fidan üretildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber