Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 07 Mart 2015 - 20:33 Yorum: 0

Mersin'de 136 çift toplu nikahla evlendi

Çiftlerin nikah şahitliğini sinema sanatçısı Filiz Akın ve şair Ahmet Selçuk İlkan yaptı

Mersin'de 136 çift toplu nikahla evlendi

MERSİN (AA) - Mersin'de, sinema sanatçısı Filiz Akın ve şair Ahmet Selçuk İlkan'ın şahitliğini yaptığı 136 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği toplu nikah töreninde, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verdi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın nikah kıydığı törende, sinema sanatçısı Filiz Akın, şair Ahmet Selçuk İlkan ve program sunucusu Murat Güloğlu da şahitlik yaptı.

Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi böyle bir etkinliğe katılarak, bu mutluluğa ortak olan herkese teşekkür etti. 

 Mersin’de ilk defa gerçekleştirdikleri bu etkinliği geleneksel hale getireceklerini ifade eden Kocamaz, "Bu etkinliği 14 Şubat Sevgililer Günü için planlamıştık. Ancak tüm Türkiye’yi ve bizleri yasa boğan o acı olayda, maalesef Özgecan kızımızın yaşadığı trajediye hürmeten etkinliği bugüne erteledik" diye konuştu. 

Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulmasını dileyen Kocamaz, nikahları kıyılan çiftlere mutluluklar diledi.

İki çifte altın takan Kocamaz, çiftlere ayrıca içerisinde Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim bulunan kutu hediye etti. 

Toplu nikah töreni, Ahmet Selçuk İlkan’ın okuduğu şiirlerle son buldu.   

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber