Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ocak 2018 - 11:33 Yorum: 0

Mersin’de 15 milyon 750 bin fidan üretildi

Mersin'de, Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 6 fidanlıkta 2017 yılı için belirlenen üretim hedefleri aşılarak 15 milyon 750 fidan...

Mersin’de 15 milyon 750 bin fidan üretildi

Mersin'de, Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 6 fidanlıkta 2017 yılı için belirlenen üretim hedefleri aşılarak 15 milyon 750 fidan üretildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğünce yapılan ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarında ihtiyaç duyulan orman ağaçlarını yetiştirmek ve kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ile özel kişi ve kuruluşların orman ağacı, süs bitkisi fidan ve tohum taleplerini karşılamak maksadıyla fidan üretim çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

Mersin'de 15 milyon 750 bin fidan üretildi

Bu çerçevede Mersin'deki toplam 6 adet fidanlıkta ihtiyaç duyulan fidanları temin etmek maksadıyla üretim çalışmaları yapılıyor. OGM bünyesinde faaliyet gösteren bu 6 fidanlıkta 2017 yılı için belirlenen üretim hedefleri ise yılsonu itibarıyla aşıldı. 143 adet orman ağacı ve süs bitkisi türünde toplam 15 milyon 750 bin fidanın üretildiği bu fidanlıklarda, 2018 hedefi ise 152 farklı türde 16 milyon 750 bin adet olarak belirlendi.

Ayrıca bu fidanlıklarda yapılan çalışmaların yanı sıra Mersin'de tohum kaynaklarının korunmasını, iyileştirilmesini ve çoğaltılmasını sağlamak gayesiyle 4 adet kızılçam, 1 adet karaçam, 1 adet de Toros sediri tohum bahçesi tesis edildi.

Diğer yandan son yıllarda yörede tabii olarak bulunan ve yaban hayatı için çok büyük önem arz eden alıç, yabani armut, yabani erik, üvez, geyik elması, kızılcık gibi yabanıl türlerde yoğun şekilde üretim yapılıyor ve yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla Mersin ve çevresinde toprakla buluşturuluyor.

Üretilen gelir getirici tür fidanları toprakla buluşturuluyor

Bölgede yaşayan köylülerin hayat şartlarını ve gelir seviyelerini yükseltmek için ceviz, badem, harnup, defne, biberiye, sumak gibi gelir getirici tür ağaçlandırmalarının da yapıldığı Mersin ve çevresinde, 2017 yılında 25 bin adet aşılı, 300 bin adet de aşısız ceviz fidanı üretimi yapıldı. Üretilen bu fidanlar ise "5000 Köye 5000 Orman Projesi" kapsamında toprakla buluşturuldu.

Ülke genelinde yılda ortalama 300-350 milyon fidan üretiliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son yıllarda fidan üretimi hususunda önemli mesafeler aldıklarını ifade ederek, "Eskiden fidan ithal eden bir ülke konumundaydık. Ama artık kendi fidanımızı kendimiz üretebiliyoruz. Kurumlar projeleriyle geldiklerinde ücretsiz olarak fidan veriyoruz. Yeteri kadar fidanımız var. 1992-2002 yılları arasında ortalama yıllık 75 milyon fidan üretimi gerçekleşirken, artık yılda ortalama 300-350 milyon fidan üretir duruma geldik. Mersin'deki üretimimiz de bunun bir göstergesi" dedi.

Mersin’de 15 milyon 750 bin fidan üretildi

Mersin’de 15 milyon 750 bin fidan üretildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber