Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 02 Eylül 2016 - 19:33 Yorum: 0

Mersin’de ’15 Temmuz Milli İrade’ fotoğraf sergisi açıldı

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış bir grup FETÖ üyesi tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimini...

Mersin’de ’15 Temmuz Milli İrade’ fotoğraf sergisi açıldı

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış bir grup FETÖ üyesi tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak adına "15 Temmuz Milli İrade" fotoğraf sergisi açıldı. 100 fotoğrafın yer aldığı sergi, 2 gün boyunca açık kalacak.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak ve vatandaşlara o geceyi fotoğraflarla anlatmak adına fotoğraf sergisi açtı. Forum Mersin Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleştirilen "15 Temmuz Milli İrade" fotoğraf sergisinin açılışına, AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan ile Hacı Özkan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Forum Mersin Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Adem Erol ile vatandaşlar katıldı. Sergi açılışı öncesi konuşan Milletvekili Yılmaz Tezcan, sergiyi 15 Temmuz darbe girişimini hatıralardan silmemek ve unutturmamak üzere açacaklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye için karanlık bir gece olduğunu vurgulayan Tezcan, "Bu kalkışmaya yeltenen hainler, milletimiz tarafından karşı darbeyle durdurulmuş oldu. Gerçekten 15 Temmuz darbe girişimi sıradan bir darbe kalkışması değildi. Günler, haftalar, aylar ve yıllar geçtikçe bu karanlık kalkışmanın sebep, neden ve sonuçlarını daha da iyi anlayacağız. Tarihin kara sayfalarına, kara kalemle karanlık olarak yazıldı. Ancak tarihin ak sayfalarına ak kalemle yazılan bizim milletimizin, vatan sever olan askerlerimizin, polislerimizin kahramanlığı oldu. Bundan dolayı bu kalkışma gecesi kahramanlık gösteren devlete, bayrağa, vatana sahip çıkan aziz milletimize, güvenlik güçlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bugün burada nasıl 27 Mayıs'ları unutmamışsak, nasıl 12 Eylül darbesini unutmamışsak, nasıl 28 Şubatları unutmadıysak, 15 Temmuz'u da unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu serginin en önemli amacı bu kalkışmayı gelecek ecdadımıza unutturmamaktır. Bu serginin bir diğer önemli sebebi 15 Temmuz'da tankların üzerine çıkan, uçaklara, helikopterlere, silahlara karşı göğsünü siper eden, demokrasiye, bayrağa, vatana sahip çıkan bu aziz millete saygı ve şükranlarımızı sunmak için bu sergiyi açıyoruz" dedi.

"Her duaya durduğumuzda şehitlerimize fatiha okumamız lazım"

Milletvekili Hacı Özkan ise eğer şehitler olmasıydı başta milletvekilleri olmak üzere birçok insanın şu anda hayatta olmayacağını vurgulayarak, "Biz her zaman gönlümüzde, kalbimizde, beynimizde, her duaya durduğumuzda şehitlerimize fatiha okumamız lazım. Çünkü onlara verebileceğimiz en güzel hediye budur. Biz onlara minnettarız. Biz o kadar büyük bir ülkeyiz ki yeri geldiği zaman bir karış toprağımız için hiç düşünmeden canımızı seve seve vermeye hazırız. 15 Temmuz'da biz bunu bütün dünyaya göstermiş olduk. 15 Temmuz'da o geceyi karartmak isteyenler emellerine ulaşamadıkları gibi önce Allah'ın sonra milletimizin sayesinde 16 Temmuz sabahı ayrı bir aydınlıkla ülkemiz uyandı. O gün milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi. O yüzden şehitlerimize, gazilerimize, milletimize minnettarız. Onlar günde bir defa değil her an fatihayı hak eden en önemli değerlerimizdir" ifadelerini kullandı.

"Bizden sonra gelecek nesilde inşallah bu asil milletin yolunda gidecektir"

AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik de bu sergiyi açmalarındaki amacın Mersin'de yaşayan insanlara 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak olduğunu belirterek, "Tabi ki bizler o günleri canlı yaşayan insanlar olarak bizden sonraki neslinde de unutmaması için bu fotoğrafların bizden sonraki nesle de kalması lazım. Biz Mersin'de bunun öncülüğünü yapmış olduk. Bizden sonra gelecek nesilde inşallah bu asil milletin yolunda gidecektir. Bizler Mersin'deyken Ankara ve İstanbul'daki kardeşlerimiz kadar o geceyi canlı yaşayamadık. Süreç o kadar hızlı ilerledi ki sanki dün yaşanmış gibi bir film gibi hepimizin gözünün önünden geçiyordur. Bizim gözümüzden film gibi geçen olayı bizden sonraki nesil inşallah ülkenin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini, ne kadar çetin bir süreçten geçtiğini anlamış olur. Anladıkları zamanda bizde hedefimize ulaşmış olacağız. Bu milletin elinden, alnından öpülür hatta ayağının altından öpülür. Ben bu hain girişimi püskürten bu asil milletin ayağının altından öpüyorum. İnşallah bu aziz millete, bu asil millete hiçbir şekilde darbenin "d'sini dahi yapamayacaklarını bizler 7 Ağustos'da göstermiş olduk" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi 2 gün boyunca açık kalacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber