Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Mersin'de "Bereket Ormanı"na fidan dikildi

"Gönül Elçileri Projesi" kapsamında 5 hektarlık alanda 7 bin 500 fidan toprakla buluştu

Mersin'de 'Bereket Ormanı'na fidan dikildi

MERSİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Mersin'de oluşturulan "Bereket Ormanı"na 7 bin 500 fidan dikildi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Emirler Mahallesi'nde 5 hektarlık alandaki fidan dikim töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesi ve öncülüğünde, bugün tüm illerde eş zamanlı "Bereket Ormanı" oluşturulacağını anımsattı.

"Bereket Ormanı" fikrinin, Türkiye'de ilgi uyandıran ve toplumun tüm kesimlerince sahiplenilen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında ortaya çıktığını ifade eden Çakacak, şunları söyledi:

"Ormanlarımızın, kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Milli ve manevi değerlerimiz açısından büyük önem arz eden ormanlarımızı geliştirerek, gelecek nesillere daha yeşil daha temiz bir dünya bırakmak, bizler için ayrı önem taşımakta. Bizler de bu değerlere gönülden bağlı bir toplumun fertleri olarak ağaç ve ormanlarımızı çoğaltma ve kalitesini artırma noktasında son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirmekteyiz. Son 40 yılda ülke genelinde orman alanlarımızı 1,5 milyon hektar artırarak, dünya genelinde orman varlığını artıran 7 ülkeden biri olmayı başarmış durumdayız. Son 10 yılda ürettiğimiz 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturarak, gelecek nesillere çok değerli miras bırakmaktayız."

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Ankara'dan Mersin'e bağlanarak, Vali Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak'a ve vatandaşlara projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Çakacak da projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını, Mersin'de proje kapsamında 7 bin 500 fidanın toprakla buluşturulacağını, orman varlığının çok önemli olduğunu belirtti.

Telekonferansın ardından, protokol üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ile fidan dikti.

Vali Çakacak, fidan dikiminden sonra tören alanında halay çeken vatandaşlara eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber