Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler14:04 CHP’de Şükrü Genç endişesi14:04 Alanya Üniversitesi’nin öğrencilerine TÜBİTAK desteği14:03 Ertemur: “Emeklilerimizin destekçisi olacağız”14:01 AK Parti Sami Er, Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti14:01 Kazakistan Başkonsolusu’ndan yatırım çağrısı13:59 Bakan Tekin; “Meslektaşlarımızın fikir ve öneri bizler için çok kıymetli”13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi13:55 Otomobille çarpışan hafif ticari araç devrildi: 1 yaralı
Sami Er
Kültür 29 Ağustos 2016 - 16:18 Yorum: 0

Mersin’de çevreciler nükleer santrale karşı 30 bin imza topladı

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Gülnar ilçesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan...

Mersin’de çevreciler nükleer santrale karşı 30 bin imza topladı

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Gülnar ilçesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 1/50 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planında işaretlenmemesi için çağrıda bulundu. Çevreciler, nükleere karşı 30 bin imza topladı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde toplanan MERÇED üyelerine, Mersin Çocuk Hakları, Mersin Çevre Dostları, Cumhuriyet Kadınları, Haçova Kültür Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi, Çağdaş Yaşamı Destekleme, Atatürkçü Düşünce, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri ve Sosyal Demokrasi dernekleri üyeleri de destek verdi. Burada grup adına basın açıklaması yapan MERÇED Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar, çevre düzeni planının kentte çalışan sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının görüşleri doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi. Çevre düzeni planının Anayasa'nın 56. maddesi gereği insanların temiz bir çevrede yaşama hakkını gözeterek yapılması gerektiğini ifade eden Hoplar, "Bu planın tanımına göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin olmaması gerekmektedir. Çünkü Akkuyu Nükleer Santrali'nin çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği, risk ve toplumsal maliyetler oluşturacağı, Akkuyu bölgesinin dünyanın imha edemediği ve sürekli radyasyon kirliliği oluşturan nükleer atık deposu olacağı, ekolojik dengeyi bozacağı, bölgemizin tarımına ve turizmine çok büyük darbe vuracağı, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirleteceği ve sağlığımızı bozacağı bilinmektedir. Ayrıca Akkuyu Nükleer Santrali, Akkuyu bölgesinde uluslararası sözleşmelerle korunan Akdeniz foklarının yaşam alanlarına da zarar verecektir" dedi.

Mersin halkının, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ve yerel yönetimlerin Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olduğunu belirten Hoplar, "Çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için Mersin'de bir ay süre içerisinde 30 bin imza toplanmıştır. Ayrıca Mersin Kent Konseyi tarafından Mersin'de yapılan ankette Mersin halkının yüzde 86'sının Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olduğunu ispatlamıştır. Belediye meclisleri halkın iradelerini yansıtmaktadır. Halkın karşı olduğu bir yatırımın projesini belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri onaylayamaz. Çevre düzeni planın da planın hukukuna aykırı olan Akkuyu Nükleer Santral projesinin uygulanmasına alet olmayınız. Belediyenizin 2012 yılında Meclisinden çıkarılan "Akkuyu Nükleer Santrali istemiyoruz" kararına aykırı davranmamak için çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'ni işaretlemeyiniz. Ülkemizin geleceğini, sağlığını ve bağımsızlığını tehlikeye sokmayın" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber