Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ağustos 2016 - 11:48 Yorum: 0

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşımını önemli ölçüde rahatlatması adına hayata geçirilen ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)...

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşımını önemli ölçüde rahatlatması adına hayata geçirilen ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından adı "Demokrasi Kavşağı" olarak değiştirilen bat-çık projesinin temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, Mersin'in trafik problemini çözmeye yönelik projeleri sırayla hayata geçirdiklerini belirterek, Ulaşım Master Planı kapsamında yapılacak olan projelerin vatandaşları mağdur etmeden, kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Mersin'in en önemli problemi olan trafik probleminin bir an evvel çözülmesi gerektiğine işaret eden Kocamaz, "Ulaşım Master Planı hazırlanırken birçok yerde, özellikle kavşak noktalarında araç ve insan sayımı yapıldı. Plan kapsamında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı şehrin iç yolu olarak değerlendiriliyor. Şehrin transit yolu olarak da şuan üzerinde bulunduğumuz Okan Merzeci Bulvarı belirlenmiş. Trafiği rahatlatmaya yönelik hazırlanan bu planda 22 tane bat-çık bulunuyor, yalnızca bu bulvar üzerinde 12 bat-çık var. İnşallah kesintisiz olarak, trafiği de çok fazla sıkıştırıp vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu bat-çık çalışmaları devam edecek. Hemen bu hizmetin bitiminde mezarlık alt kavşağının da temelini atacağız" dedi.

"1/100.000'lik imar planlarının revize çalışmalarında sona yaklaştık"

Mersin için ihtiyaç haline gelen 1/100.000'lik imar planlarının revize çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirten Kocamaz, "Mersinimiz öncelikle anayasa niteliğindeki 1/100.000'lik plana ihtiyaç duyuyor. Bu planların revizyonu ile ilgili yoğun bir gayret içerisindeyiz. Artık işin sonuna yaklaştık. İnşallah bu revize imar planını, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde değerlendirdikten sonra bakanlığın onayına sunacağız. Bu planın onaylanmasından sonra hemen 1/5000'lik planlara geçeceğiz. Yıllardır sözü verilen ama hayata geçmeyen planları Mersin ile buluşturacağız" diye konuştu.

Yapılması planlanan Monoray için çalışmaların yoğun bir şeklide devam ettiğini ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kocamaz, bakanlığın onayından hemen sonra bir an evvel projenin başlayacağı müjdesini verdi.

Halkın dört gözle beklediği raylı sistemle ilgili çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Kocamaz, "Yapılacak raylı sistemle ilgili fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bunlarla ilgili alternatifli projelerimiz bakanlığın bilgisine sunuldu. Bir taraftan da bu projelerin hazırlanmasına yönelik proje ihalesine çıkılıyor. Bu ay ya da eylül ayı içerisinde onlar tamamlanacak. Proje 7 ya da 10 ay sürebilir. Onun arkasından da hemen inşaat ihalesine çıkmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaynakları böyle bir projeye uygun olmadığı için kaynak arama içerisindeyiz. Mersin'in hayrına olacak bu projeye, bakanlığın onayından sonra bir an evvel kolları sıvayarak başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kocamaz, şöyle devam etti; "Darbe girişiminden sonra ülkemizde meydana gelen birlik, beraberlik ruhu, barış, kardeşlik ve huzur ruhu devam etmektedir. Mersinimizde bundan nasiplenmektedir. Darbe girişimine ilişkin birçok vatandaşımız ya gözaltına alınıyor ya da sorguya alınıyor. Bunun sonucunda tutuklamalar da var. Temennimiz bu zorlu süreç içerisinde herhangi bir hataya düşülmemesi. Hak edenler mutlaka cezasını çekmeli ama kurunun arasında yaşın da yanmaması en büyük temennimizdir. Hiçbir arkadaşımızın bu konulardan etkilenmeden performansını her geçen gün biraz daha artırarak hizmet vermeye çalışması bizi gerçekten umutlandırmaktadır. Bu konuda yoğun çaba içerisine giren bütün arkadaşlarımıza ve bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Mersin Vali Yardımcı Cemal Yıldızer ise 15 Temmuz'da vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden FETÖ'nün hain darbe girişimini kınadı. Yıldızer, belediyelerin iktisadi ve sosyal hayatın düzenlenmesinde önemli çalışmalarda bulunduğunu dile getirerek, belediyelerin aynı zamanda demokratik yapılanmanın ve katılımcı demokrasinin de temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, projenin "Demokrasi Kavşağı" adını almasının oldukça anlamlı olduğunu ifade ederken, demokrasinin yanında olduklarını belirterek, "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir demokrasi mücadelesi verdi ve bu mücadeleyi kazandı. Bizler her zaman demokrasinin yanındayız. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız da o günün anısına yapılan projeye "Demokrasi Kavşağı" adını verdi. Bu kararı ile her zaman olduğu gibi demokrasiye sahip çıktığı için teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, kent trafiğini rahatlatacak çalışmaları takdir ettiğini ifade ederek, "Bugün burada Mersin'in tüm renklerini barındıran siyasiler olarak onurlu mücadelemizin adını taşıyan bu kavşağın temel atma törenindeyiz. Yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Şehrimizin rahat nefes alabilmesi için ulaşımı rahatlatan yerel yöneticilerimizin çalışmalarını takdir ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bu kavşağın vatana ve millete hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinde, doğu-batı istikametinde 500 metre bat-çık şeklinde gerçekleştirilecek olan Demokrasi Kavşağı Projesi, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yol güzergahlarındaki trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyor. Projenin içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon gibi deplase çalışmaları ise 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Mersin’de ’Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin temeli atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber