Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Kasım 2014 - 11:53 Yorum: 0

Mersin'de hemzemin geçitteki kazaya ilişkin dava

Tren ile servis minibüsünün çarpışması sonucu 12 kişinin öldüğü kazayla ilgili tutuklu sanıklar bariyer görevlisi ve minibüs şoförünün yargılanmasına devam edildi

Mersin'de hemzemin geçitteki kazaya ilişkin dava

MERSİN (AA) - Mersin'de, tren ile servis minibüsünün çarpışması sonucu 12 kişinin öldüğü kazayla ilgili tutuklu sanıklar bariyer görevlisi ve minibüs şoförünün yargılanmasına devam edildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar bariyer görevlisi Erhan Kılıç, minibüs sürücüsü Fahri Kaya ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.

Kılıç savunmasında, üzerine atılı "bariyeri zamanında indirmediği" yönündeki suçlamayı kabul etmedi.

Gerekli müdahaleleri yaptığını savunan Kılıç, "Diğer sanık idaresindeki minibüs, hızla hemzemin geçide girdiği için kaza meydana geldi. O esnada frene basmadı, durmadı, sağa ve sola da bakmadı" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Fahri Kaya ise kazadan pişman olduğunu ifade ederek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mahkemeyi erteledi. 

Öte yandan, kaza sonrası ilk incelemelerde "tali kusurlu" olarak gösterilen minibüs şoförü Fahri Kaya'nın, davanın görüldüğü Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi doğrultusunda merkez Akdeniz ilçesindeki hemzemin geçitte yeniden yapılan incelemenin ardından oluşturulan raporda "asli kusurlu" olarak değerlendirildiği öğrenildi.

Merkez Akdeniz ilçesinde 20 Mart'ta yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı. Olaya ilişkin, bariyer görevlisi ile minibüs sürücüsü tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber