Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Mersin'de hemzemin geçitteki kazaya ilişkin dava

Yolcu treni ve servis minibüsünün çarpışması sonucu 12 kişinin öldüğü kazaya ilişkin davada, bariyer görevlisi ve minibüs şoförünün yargılanmasına devam edildi

Mersin'de hemzemin geçitteki kazaya ilişkin dava

MERSİN (AA) - Yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişinin öldüğü kazaya ilişkin davada, bariyer görevlisi ve minibüs şoförünün yargılanmasına devam edildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar minibüs sürücüsü Fahri Kaya ile bariyer görevlisi Erhan Kılıç, tarafların avukatları ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.

Fahri Kaya, savunmasında, olaydan üzüntü duyduğunu ve pişman olduğunu söyledi.

Geçit yakınında "Dur" levhası bulunmadığını öne süren Kaya, "Başımdan darbe aldığım için bazı şeyleri yeni hatırlıyorum. Oradaki görevlinin bulunma sebebi nedir? Ben kontrol edeceksem görevlinin orada işi ne? Tutuklandıktan sonra bir çocuğum dünyaya geldi, eşim görüşmelere gelemiyor. Mağdur olduk, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Erhan Kılıç ise minibüs sürücüsünün hemzemin geçide kontrolsüz girdiği iddiasını yineleyerek, "Durması için ıslık çaldığımı ve bağırdığımı duyduğunu düşünüyorum. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Merkez Akdeniz ilçesinde 20 Mart 2014'te, yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmış, bariyer görevlisi ile minibüs sürücüsü tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber