Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Kasım 2014 - 19:43 Yorum: 0

Mersin'de "insan kaçakçılığı" operasyonu

Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 12 Suriyeli ile 2 organizatör yakalandı

Mersin'de 'insan kaçakçılığı' operasyonu

MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 12 Suriyeli ile 2 organizatör yakalandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında çalışma yürüten jandarma ekipleri, Silifke ilçesinde yabancı uyruklu kişilerin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkacağı bilgisini aldı.

İlçeye bağlı Yeşilovacık Mahallesi'nde belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Avrupa ülkelerine kaçak olarak gitmeye çalışan 12 Suriyeli ve bu şahıslara organizatörlük yapan H.S. ve C.K'yı yakaladı.

Şüphelilerin kaçmak için kullanacakları teknede yapılan aramalarda 12 can yeleği ve 1 hava kompresörü ele geçirildi.

Yakalanan Suriyeliler, adli işlemlerinin ardından Mersin Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim etti, organizatörlerden C.K. tutuklandı, diğer şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, bu yıl yapılan çalışmalarda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 452 yabancı uyruklu 18 organizatörün yakalandığı, organizatörlerden 6'sının tutuklandığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber