Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Mersin'de "kadına şiddet" paneli

Kırsal kesimde yaşayan kadınlara, düzenlenen panelle şiddetle mücadele konusunda eğitim verildi

Mersin'de 'kadına şiddet' paneli

MERSİN (AA) - Merkez Toroslar ilçesinin kırsal kesimlerinde yaşayan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde kadına şiddetle mücadele konusunda bilgilendirildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddet" konulu panel, Mersin Kadın Gazetesi'nin sahibi Zeliha Akkuş'un moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Panelistlerden Türkiye Kadın Derneği Federasyonu Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu, yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin güçlü, kararları elinde bulunduran ve bu şekilde yetiştirilen erkekler tarafından uygulandığını belirtti.

Kadınların aile içi şiddet karşısında sessiz kalmamaları ve bu şiddetten kurtulmanın yollarını aramaları gerektiğini bildiren Hacısalihoğlu, kadınlara şiddete uğradıkları durumunda ne yapmaları ve nereye başvurmaları gerektiğini anlattı.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğiticisi Cemal Candaş ise kadınların savaş hali varmışcasına korku içerisinde yaşadıklarını, dolmuşa taksiye binerken, sinemaya gittiklerinde sürekli bir endişeyle tedirgin olduklarını savundu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi de şiddet uygulayan erkekler yüzünden kadınların ruh sağlığının bozulduğunu ileri sürdü.

Panelin sonunda konuşmacılar kırsaldan gelen katılımcılara kız çocuklarını okutmaları, şiddete karşı susmamaları ve dayanışma içinde olmaları çağrısında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber