Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 20:18 Yorum: 0

Mersin'de kaldırılan "çadır otogar" yeniden açıldı

MERSİN (AA) - Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin (MEŞTİ) açılışının ardından işyeri kiralarının yüksek olduğunu iddia eden bir grup esnaf, dün kaldırdıkları çadırları,...

Mersin'de kaldırılan 'çadır otogar' yeniden açıldı

MERSİN (AA) - Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin (MEŞTİ) açılışının ardından işyeri kiralarının yüksek olduğunu iddia eden bir grup esnaf, dün kaldırdıkları çadırları, bugün tekrar kurdu. Esnaf açılışını yaptığı "çadır otogar"ın ismini de MEŞTİ'ye alternatif "ÇAŞTİ" koydu. 

MEŞTİ'ye fiyatların yüksek olduğu iddiasıyla taşınmayan işletmeciler, eski otogarın karşısına çadır otogar kurarak yolcuları buradan Tarsus Otogarı'na taşımaya başlamıştı.

 Büyükşehir Belediyesinin şikayeti üzerine, esnaf polisle karşı karşıya gelmemek için çadır otogarı kendileri kaldırmıştı. Otobüs firmalarının temsilcileri bugün "ÇAŞTİ" ismini verdikleri çadır otogarı tekrar açtı. İşletmeciler, "ÇAŞTİ"nin açılışında kurban kesip, havai fişek gösterisi yaptı. 

Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Veli Tol, açılışın ardından yaptığı açıklamada, yeni otogara gitmemelerinin tek nedeninin yüksek maliyetler olduğunu söyledi. 

İşletmeciler olarak bu maliyetleri kaldıramayacaklarını ifade eden Tol, "Burada bulunmamızın tek nedeni halkı mağdur etmemek. Zar zor otobüs sektörünü ayakta tutmaya çalışan firma sahipleri, tüm sorumluluğu üzerine alarak Tarsus'tan araç kaldırmaktadırlar. Buradan ücretsiz olarak halkımızı Tarsus'a taşıma noktasında bir gayretimiz var" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber