Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 15:13 Yorum: 0

Mersin’de normal doğuma yönelik eğitim semineri

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ebelere yönelik doğum hizmetlerinin...

Mersin’de normal doğuma yönelik eğitim semineri

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ebelere yönelik doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, ebelik mesleğinin önemini anlatan eğitim semineri başladı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu'nda başlayan eğitimin başlangıcına, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik ile Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı'da katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Dr. Aytekin Kemik, normal doğumun önemine dikkat çekerek, "Sezaryen aslında doğum şekillerinden birisi değildir. Doğum tektir oda normal doğumdur. Sezaryen doğumun mümkün olmadığı durumlarda anne ve bebeğin risk altında olduğu durumlarda gerçekleştirilir. Ayrıca sezaryen çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesini olumsuz etkilemektedir. Normal doğum sırasında anneden bebeğe geçen dost bakteriler bütün hayatı boyunca çocuğu korur. Normal doğum isminden de anlaşıldığı gibi doğumun normal ve doğal şeklidir ve anne ve bebek açısından en sağlıklı olanıdır" diye konuştu.

Mersin Kamu Hastanleri Birliği Genel sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı ise dünyada en yüksek sezaryenle doğum oranına sahip 5 ülkeden birinin Türkiye olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın normal doğum eylemine teşviki ve sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunumu için her gün yeni politikalar geliştirilmektedir. Bugün bizde buradan yola çıkarak Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde görev yapan Ebe arkadaşlarımıza faydalanabilecekleri ve farkındalık oluşturacak bazı bilgileri paylaşmak amacı ile toplanmış bulunmaktayız. 4 gün boyunca sürecek olan eğitime yaklaşık 100 ebe arkadaşımız katılacaktır. Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta anne dostu hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekmektedir. Bu eğitim programında bize destek veren eğitimci ve katılımcı arkadaşlara teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından eğitim başladı. 4 gün boyunca sürecek eğitimlerde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner, Niğde Üniversitesinde görevli Doç .Dr. Gözde Gökçe İspir, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğünden Üreme Sağlığı Uzmanı Ebe Sevilay Özbir ve Adana Halk Sağlığı Müdürlüğünden Uzman Ebe Filiz Yarıcı Atış, "Ebelik Felsefesi ve Etik yaklaşım', "Doğum Fizyolojisi ve Hormonların Rolü', "Doğum sonu bakım ve izleme', "İletişim süreci, İmaj oluşturma" ve "Travayda egzersiz" gibi konularda eğitim verecekler.

Mersin’de normal doğuma yönelik eğitim semineri

Mersin’de normal doğuma yönelik eğitim semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber