Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Nisan 2018 - 15:08 Yorum: 0

Mersin’de öğrencilere ’çocuk hakları’ anlatıldı

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Avukat Güray Göçer, "Her çocuk, doğuştan bazı haklara sahiptir. Çocuk hakkı, insan hakkı meselesidir" dedi.

Mersin’de öğrencilere ’çocuk hakları’ anlatıldı

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Avukat Güray Göçer, "Her çocuk, doğuştan bazı haklara sahiptir. Çocuk hakkı, insan hakkı meselesidir" dedi.

Mersin Barosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Pirireis Ortaokulu öğrencilerine çocuk hakları anlatıldı. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Avukat Güray Göçer, toplumumuzda çocukların sahip oldukları haklarını yeterince bilmediklerini, sağlıklı bir toplumun temelinin atılması için bu konuda çocukların bilinçlenmeleri gerektiğini belirterek, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak okullarda eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Çocukların Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan ve devletlerin kabul ettiği evrensel beyanname ile korunduğunu bilgisini veren Göçer, "Her çocuk, doğuştan bazı haklara sahiptir ve çocukların hakları yasalarla güvence altına alınmıştır. Çocuklar yaşam, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, korunma, barınma, katılım, cinsel istismardan ve şiddetten korunma hakkı gibi birçok haklara sahiptir. Çocukların cinsiyet, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapılmaması, sevgi ve barış içinde yaşama hakları da vardır. Sözleşmeye göre, bütün çocuklar aynı haklara sahiptir" diye konuştu.

Eğitim çalışmasında çocukların interaktif olarak katılımını sağlayan Göçer, "Dünyada ve ülkemizde maalesef milyonlarca çocuğun hakkı çiğneniyor. Çocuk hakkı, insan hakkı meselesidir. Çocuk haklarının korunması, sağlıklı bir toplumun gelişimiyle doğru orantılıdır" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber