Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 13:23 Yorum: 0

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin'de "24 Kasım Öğretmenler Günü" törenle kutlandı. Öğretmenlere gül dağıtılan törende, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl emekliye ayrılan...

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin'de "24 Kasım Öğretmenler Günü" törenle kutlandı. Öğretmenlere gül dağıtılan törende, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl emekliye ayrılan emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" takdim ederken, mesleğe yeni adım atan stajyer öğretmenler de "Öğretmenlik Yemini" etti.

Mersin'de Öğretmenler Günü kutlamaları sabah Cumhuriyet Meydanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Mersin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlamalara daha sonra Kültür Merkezi'nde devam edildi. Buradaki törene Vali Özdemir Çakacak'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Cakacak, Adana'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Saldırıda hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Çakacak, terörü lanetlediğini ifade etti. Daha sonra öğretmenlik mesleğinin Türk toplumu için önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, "Toplum olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü hayatımız boyunca minnettarlık duyacağımız öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunmanın, onların üzerimizdeki emeğini asla unutmayacağımızın sembolü olan bir gün olarak görüyoruz. Bu bağlamda bir kandil misali ışığını öğrencilerini ve toplumu aydınlatmak için kullanan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyorum. Öğretmenlik mesleği, tarihin her döneminde tüm toplumlar tarafından saygı duyulan, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar kutsal bir meslek olarak görülmüştür. Bizim kültürümüzde ve inancımızda da öğretmenlik her zaman baş tacı edilen ve ayrı bir önem ve kutsiyet affedilen mesleklerin başında gelmektedir" dedi.

Gelişmiş ülkelerin ve toplumların günümüzdeki konumlarını korumak ve gelecekte daha ileri noktalara taşımak üzere eğitim sistemlerini de bu doğrultuda yaptıklarını belirten Çakacak, "Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerinin temelinde eğitime yaptıkları yatırım ve verdikleri önem yatmaktadır. Bölgesinde ve dünyada ağırlığını gittikçe hissettiren ve küresel bir aktör olmayı hedefleyen devletimiz de eğitim sistemimizi bu gelişmeler çerçevesinde dönüştürmektedir. Bu dönüşüm sırasında bütçeden eğitime her yıl artan oranda kaynak tahsis edilmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çağın gereğine uygun eğitim almalarını sağlamak amacıyla eğitim yuvalarımızın kalite ve standartlarını yükseltilmektedir" şeklinde konuştu.

"Öğretmenlik anne ve baba gibidir"

Eğitim sisteminin en önemli sacayağını öğretmenlerin oluşturduğunu vurgulayan Çakacak, "Öğretmenlerimiz olmadan belirlediğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değildir. Sevgi, saygı ve özverinin simgesi öğretmenlerimizi medeniyet yarışında öne çıkmamızın anahtarı, milletimizin kardeşliğinin güvencesi, devletimizin bekasının teminatı olarak görüyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmede göstereceğiniz performans milletimizin ve devletimizin gelecekteki konumunu da belirleyecektir. Bu nedenle ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Bizim kültürümüzde 3 kişinin hakkı ödenmez ve 3 kişinin eli öpülür; annenin, babanın ve öğretmenin. Çünkü bizim inancımızda, kültürümüzde öğretmenin yeri anne ve babanın yerindedir. Öğretmenlik anne ve baba gibidir. Dünyanın en kutsal mesleğidir" ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz ise 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. Bir ülkeyi, bir işletmeyi herhangi bir kurumu kim yönetiyorsa, orada kim çalışıyorsa mutlaka öğretmenlerinden öğrendiği saygı, sevgi, bilgi ve başarı sayesinde o bulunduğu yerde oluyordur. Öğretmen sadece okulda eğitim öğretmez. Çocukları ana okulundan alır, kendisinin hayatı sona erinceye kadar eğitmeye de devam eder. Bütün öğretmenlerimizi saygıyla, sevgiyle anıyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Koca da öğretmenin içinde yaşadığımız toplumun insanlarını bilgisizlik ve cehaletin koyu karanlığından aydınlığa, uygarlığa çıkarmak için çabalayan, uğraş veren kişi olduğunun altını çizerek, "Işığın karanlığı, hareketin durgunluğu, uyanıklığın uyku gidermesi gibi öğretmen de o kutlu gölgesiyle bilgisizliği, cehaleti, geri kalmışlığı gidermekte, öğrencilerin gönüllerini zenginleştirerek ufuklarını açmakta, onların geleceğini şekillendirmektir. Öğretmenlik geçmiş zamanlardan şimdiki zamanlara, oradan da gelecek zamana köprü kurma ve kurdurma sanatıdır. Öğretmenlerimiz bu büyük görevin ve büyük sorumluluğun farkındalar. Ülkemizi, cumhuriyetimizi sizlerin yetiştirdiği ve yetiştireceği öğretmenler yaşatacak. Ülkemizin aydınlık geleceğinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri, geleceğimizin mimarlarısınız. Sizlerin ülkemizin dünü, bugünü ve yarınındaki yeriniz kelimelerle anlatılamaz. Emeğinizin karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülemez. Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmezisiniz. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, bu yıl emekliye ayrılan 5 öğretmene "Hizmet Şeref Belgesi" takdim etti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üçe giren öğrencilere de ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından mesleğe yeni katılan stajyer öğretmenler, "Öğretmenlik Yemini" etti. Öğretmenler Günü kutlamaları, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan sanat orkestrasının verdiği Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi.

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber