Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 21 Ekim 2014 - 15:18 Yorum: 0

Mersin'de "organik film festivali" hazırlığı

Bir grup limon üreticisi ürünlerinin tanıtımına katkı amacıyla "organik film festivali" sloganıyla Mersin Altın Limon Film Festivali düzenleme kararı aldı

Mersin'de 'organik film festivali' hazırlığı

MERSİN (AA) - Bir grup limon üreticisi, ürünlerinin daha çok tanınması ve kentte sinemayla ilgili bir etkinliğin olması amacıyla "organik film festivali" sloganıyla Mersin Altın Limon Film Festivali düzenleme kararı aldı.

Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Sinan Uğuz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'in son yıllarda çekilen birçok filme ev sahipliği yaptığına işaret ederek bu filmlerde yöre halkından çok sayıda kişinin de rol aldığını belirtti.

Çekimler sırasında limon üreticilerinin de çok uzak oldukları bu sektörle tanışma fırsatı bulduğunu anlatan Uğuz, Mersin'in bir film festivali olmadığını, kendilerinin de hem bu eksikliği gidermek hem de limonun tanıtımına katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Limon üreticisi köylülerden oluşan bir düzenleme komitesi kurarak ilk adımı attıklarını belirten Uğuz, şöyle devam etti:

"Bizim burada o kadar film çekildi, niye Mersin’de film festivali yapılmıyor'  dedik ve işe koyulduk. Hepimiz limon üreticisi köylüleriz. Doğal olarak festival komitesi de bu insanlardan oluştu. Diğer festivallerin halktan kopuk olduğunu düşünüyoruz. Bizim festivalimiz, Mersin’in limonu gibi altın renginde ve organik olacak. 1970’li yıllarda yaygın olarak kullanılan yazlık sinema tadında bir festival yapmayı planlıyoruz. Konuklara odun ateşinde patlamış mısır ve şehir gazozu ikram edeceğiz. Jürisi köylülerden oluşacak festivalde 'Yılın en organik filmi', 'En organik yönetmeni', 'En organik senaryosu' ve 'En organik oyuncusu'  ödülleri verilecek."

Uğuz, önümüzdeki dönemde "organik film festivali" sloganıyla düzenlemeyi planladıkları Mersin Altın Limon Film Festivali'nin gelenekselleşmesini istediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber