Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 19:03 Yorum: 0

Mersin'de "Otizm Farkındalık Koşusu" yapıldı

MERSİN (AA) - Mersin'de otizmliler, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı'nın, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlediği koşuya katıldı.Mersin Büyükşehir...

Mersin'de 'Otizm Farkındalık Koşusu' yapıldı

MERSİN (AA) - Mersin'de otizmliler, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı'nın, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlediği koşuya katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara, koşunun başlatılacağı Özgecan Aslan Meydanı'nda, Türkiye'de 650 bin otizmli bulunduğunu söyledi.

Otizm konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Saçıkara, "Otizmli olmak bir eksiklik değildir. 1-3 yaşında tanı konulabilen otizmliler, uzman gözetiminde eğitim alarak, yaşamlarını idame ettirebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tedavisi, eğitim ve sportif aktivitelerdir. Bu tür çalışmalarla otizmli bireylerimizin ve ailelerimizin her zaman yanında olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından otizmliler, Özgecan Aslan Meydanı'ndan Suphi Öner Öğretmenevi'ne kadar koştu.

Koşuya katılanlara madalya ve belge verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber