Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Mersin'de sahte gıda operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü ile İnterpol ve Europol koordinesinde kentte yapılan sahte gıda operasyonunda çok sayıda ürün ele geçirildi

Mersin'de sahte gıda operasyonu

MERSİN (AA) - Mersin'de, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İnterpol ve Europol koordinesinde sahte gıda üreticilerine ve dağıtıcılarına operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, toplum sağlığını korumak ve yasal prosedürleri başlatmak amacıyla "Opson IV" adlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeliyle yapılan çalışmalarda, Mersin'de ve ilçelerinde 64 iş yeri denetlendi.

Denetimde, 145 bin 855 paketleme ve yapıştırma etiketi, 48 bin 250 cinsel uyarıcı kapsül, 5 bin 693 cinsel uyarıcı macun, 822 kilogram kimyasal toz gıda, 124 İsveç iksiri, 31 bin 116 bitkisel krem ve jel, bin 83 bitkisel karışım macun, 14 bin 708 kilogram baharat ele geçirildi.

Toplam 4 işletmeye de 19 bin 33 lira idari para cezası uygulandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber