Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mayıs 2016 - 16:28 Yorum: 0

Mersin’de Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Sağlık Bakanlığı adına Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mersin'de "Yılın Hekimi" seçilen 3 doktor ile Teşekkür Belgesi'ne layık görülen...

Mersin’de Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Sağlık Bakanlığı adına Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mersin'de "Yılın Hekimi" seçilen 3 doktor ile Teşekkür Belgesi'ne layık görülen 9 doktor, düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nün organize ettiği "Yılın Hekimi Ödül Töreni', Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Çakacak, hekimlerin, sağlığın insan hayatındaki yerini en iyi bilen kişiler olduklarını vurguladı. Türkiye'nin sağlık alanında geçmişten bugüne oldukça büyük mesafe kat ettiğini belirten Çakacak, "Özellikle "Sağlıkta Dönüşüm Programı" çerçevesinde yapılan hizmetlerin katkılarıyla görülen vatandaş memnuniyeti, ülkemizin sağlık sektöründe üst basamaklara yükseldiğini göstermektedir. Bundan hem idareci olarak hem de vatandaş olarak bizler büyük memnuniyet duymaktayız. Fiziki sağlık mekanları olarak çağdaş ülkeler seviyesinde gelişmeler kaydetmiş durumdayız. Yine sağlık alanında kullanılan donanım ve ekipmanlar açısından baktığımızda, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin kullandığı teknolojiyi kullanarak bugün, belki de daha önce imrenerek baktığımız hizmetleri kullanmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Günümüzde artık vatandaşların istedikleri hastanede sağlık hizmeti alabildiklerini, istedikleri hekimi seçerek muayene olabildiklerini vurgulayan Çakacak, bugün vatandaşların hastanelerden aldıkları hizmetten memnun bir şekilde ayrılmalarında, hükümetin yaptığı düzenlemelerin yanında, hekimlerin verdiği hizmetlerin kalitesinin de son derece önemli bir payı olduğunu söyledi.

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına da değinen Çakacak, bu konuda herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti. Mersin'de yapılan yeni sağlık yatırımlarıyla ilin yakın zamanda tam bir sağlık üssü haline geleceğinin altını çizen Çakacak, "Bu yaz bin 250 yataklı şehir hastanesi hizmete açılacak. İlçelerimizde yapımı devam eden sağlık kuruluşlarımız ve hastanelerimiz de tamamlandığında Mersin olarak sadece bulunduğumuz bölgeye ve ülke geneline değil, yurt dışına da sağlık hizmeti vererek sağlık turizminde de son derece iddialı duruma geleceğimize olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Hekimlere seslenen Çakacak, "Sizler mesleğinizin gereği olarak 24 saat esasına göre hizmet vermekte, bu yönüyle sevgi, özen ve fedakarlık isteyen bir görevi yerine getirmektesiniz. Bütün sağlık çalışanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, yılın hekimi olarak seçilen ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan hekimlerimizin de başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Çamsarı ise kendi alanında başarı elde ederek kurumlarının takdirine ulaşmış hekimleri özverili çalışmalarından dolayı kutladı. Çamsarı, değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına ve hasta yakınlarının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek etkin ve verimli bir sağlık hizmeti sunan hekimlerin en güzel ödüllere layık olduğunu dile getirdi.

Halk Sağlığı Müdürü ve İl Sağlık Müdür Vekili Kemik de sağlık hizmetlerinin sabır, özveri ve ciddi anlamda fedakarlık gerektirdiğini vurgulayarak, sağlık alanında yaşanan gelişmelerde tüm sağlık çalışanlarının katkısının olduğunu söyledi.

ÜÇ HEKİME "YILIN ÖDÜLÜ" HEKİMİ

Konuşmaların ardından "Yılın Hekimi" ödülünü almaya hak kazanan Mersin Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Ali İnal, Mezitli 1 Nolu ASHİ hekimi Dr. Güllüzar Özer ve Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi hekimi Dr. Gani Bulut'a ödülleri Vali Çakacak tarafından verildi.

Başarılı ve özverili çalışmalarıyla teşekkür belgesi almaya hak kazanan Toros Devlet Hastanesi'nden Dr. Mahmut Yılmaz, Silifke Devlet Hastanesi'nden Dr. Mustafa Uğuz, Anamur Devlet Hastanesi'nden Dr. Mehmet Kör, Erdemli Devlet Hastanesi'nden Dr. İdris Etkar, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Dr. Aydın Nuraydın, Toroslar Aile Sağlığı Merkezi'nden Dr. Senay Demiroğlu, Akdeniz Karacailyas Aile Sağlığı Merkezi'nden Dr. Fatma Doğan, Akdeniz Camişerif Aile Sağlığı Merkezi'nden Dr. Didem Yenmez ve Toroslar Süleyman Gök Aile Sağlığı Merkezi'nden Dr. İlknur Kılıç'a teşekkür belgeleri verildi.

Mersin’de Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Mersin’de Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Mersin’de Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber