Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Eylül 2014 - 15:03 Yorum: 0

Mersin'deki güvenlik görevlisine saldırı iddiası

MERSİN (AA) - Mersin Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Mersin Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından bıçaklanıp,...

Mersin'deki güvenlik görevlisine saldırı iddiası

MERSİN (AA) - Mersin Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Mersin Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından bıçaklanıp, darbedilmesini protesto etti.

Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Antmen, hastanenin acil servis girişi önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, yaşanan üzücü olayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Acil polikliniğe ambulansla getirilen ve tıbbi müdahalesi yapıldıktan sonra gözlem altına alınmak istenen bir hastanın çalışanlara hakaret ettiğini öne süren Antmen, şöyle devam etti:

"Bir hastanın çalışanlara hakaret ve küfretmesi sonrası güvenlik güçlerinin araya girmesi ve sağlık çalışanlarını saldırıdan korumaya çalışmasıyla olaylar büyümüş. 8-9 hasta yakını, ellerinde bıçaklarla acil servisi basmış, güvenlik görevlisi Mevlüt Söyler'i bıçakla ağır yaralamışlar. Bizler hastane çalışanlarına yapılan bu çirkin olayı şiddetle kınıyoruz."

Sağlıkta şiddetin, uygulanan sağlıkta dönüşümün bir sonucu olduğunu savunan Antmen, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının bir an önce düzenlenmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Gruba destek veren MHP Mersin Milletvekili Ali Öz de olayı kınadığını belirterek, "Dedik ki sağlık çalışanları, gerçekten yıpranma payını almalı. Bununla ilgili 3,5 yıllık milletvekilliği süremde bir hekim olarak sağlık çalışanlarının haklarını sonuna kadar savundum ve savunmaya da devam edeceğim" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber