Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ağustos 2017 - 16:58 Yorum: 0

’Mersin’i Nakış Nakış İşliyoruz’ sloganıyla başlatılan programların ilki Aydıncık’ta yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin'i Nakış Nakış İşliyoruz" sloganıyla başladığı ilçe programlarının ilkini Aydıncık...

’Mersin’i Nakış Nakış İşliyoruz’ sloganıyla başlatılan programların ilki Aydıncık’ta yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin'i Nakış Nakış İşliyoruz" sloganıyla başladığı ilçe programlarının ilkini Aydıncık ilçesinde, üreticiye ürün satış tezgahı dağıtım töreni yaparak gerçekleştirdi.

Bozyazı'da gerçekleştirilen törene Başkan Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ellerindeki imkanları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün 2 yeni vidanjörü Bozyazı'nın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca ürün satış tezgahlarıyla ilgili projemiz de hayata geçiyor. Tabi bizim de hedefimizde Anamur Kaledran'dan, Yenice'ye kadar tüm bölgelerdeki bu satış tezgahlarını tek tip hale getirmek var. Bugün belki 200 tanesi ihale edildi, yapıldı. İnşallah hedefimiz satış tezgâhlarının tamamını standart hale getirmek. Ben şimdiden esnaflarımıza hayırlısından bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Teslimini gerçekleştirdiğimiz vidanjörlerin de Bozyazımıza hayırlı hizmetler vereceğini düşünüyorum. Şimdiden hepinizin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum ve bu bayramın başta ülkemizde huzura, barışa mutluluğa vesile olmasını, artık akan kanların durmasını, özellikle de İslam Aleminin aklını başına toplamasında vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'in her noktasında bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Kocamaz, "Özellikle yılların ihmaline uğramış kırsal kesimlerde vatandaşın beklentilerine cevap verme gayreti içerisindeyiz. Kırsalda yapılan hizmetler vatandaşımız tarafından çok büyük takdir görüyor. Elbette eksiklerimiz çok. Daha yapılacak çok işimiz var. Koskoca Cumhuriyet döneminde yapılmamış, özellikle de son 30 yılda yapılması gereken ama 2000'li yıllara geldiğimizde halen gerçekleştirilememiş su ve yol ihtiyacı bizleri derinden yaralıyordu. Şu anda hedefimizi tamamlamak üzereyiz. Özellikle "Kırsalda yolsuz ve susuz köy kalmayacak" demiştik. Kaynak olan her yerde problemi çözüyoruz ama kaynak sıkıntısı olan yerlerde de arayışlarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ürün satış tezgahı sahibi olan ve bu sebepten dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren üretici Duriye Oktan ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kocamaz, üreticilerin ürün satış tezgahlarının dağıtımını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği proje ile tarım ürünlerinin tarladan sofraya gelene kadarki pazarlama halkalarını en aza indirerek, üreticilerin üretime devam etmesini sağladı. Bozyazı'da 20, Aydıncık'ta 5 tezgahın dağıtımı ile başlayan proje Anamur'da 30, Çamlıyayla'da 15, Erdemli'de 30, Gülnar'da 15, Mut'ta 20, Silifke'de 15, Tarsus'ta 20 ve Toroslar'da 30 adet ürün satış tezgahının üreticiye ulaştırılması ile son bulacak. 10 ilçede, toplam 200 adet satış tezgahının üreticiye teslim edilmesi ile üreticinin ekonomisine katkı sağlanacak.

’Mersin’i Nakış Nakış İşliyoruz’ sloganıyla başlatılan programların ilki Aydıncık’ta yapıldı

’Mersin’i Nakış Nakış İşliyoruz’ sloganıyla başlatılan programların ilki Aydıncık’ta yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber