Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 10:23 Yorum: 0

Mersin’in kadın patronları, Kadın Akademisi Projesi’nde buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu, kadın patronlara ücretsiz eğitim ve danışmanlık desteği veren TEB Kadın...

Mersin’in kadın patronları, Kadın Akademisi Projesi’nde buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu, kadın patronlara ücretsiz eğitim ve danışmanlık desteği veren TEB Kadın Akademisi Projesi'ni Mersinli iş kadınlarıyla buluşturdu.

Kadın patronların potansiyelini daha çok gösterebilmeleri adına başlatılan proje kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Mersin'de gerçekleştirilen toplantıda, banka yetkilileri kadınların taleplerini dinleyerek, çalışmalarını anlattılar.

Toplantıda bir konuşma yapan TEB Kadın Bankacılığı Yöneticisi Sara Hepşen, kadınlara ayrıcalıklı hizmetler sunduklarını kaydetti. "Kadınların danışman bankası olmak istiyoruz" diyen Hepsen, yaptıkları araştırmalarda, kadın girişimcilerin finansmana, pazara ve bilgiye erişim ile mentörlük olmak üzere 4 sorununu saptadıklarını belirten Hepşen, bu sıkıntıları çözmek adına çeşitli kolaylıklar sunduklarını ifade etti. Finansmana erişimde sağladıkları teminat kolaylıklarını, Kadın Akademi aracılığıyla verdikleri eğitimleri, yurt dışı işbirlikleri aracılığıyla sağladıkları mentörlük hizmetlerini anlatan Hepşen, proje aracılığıyla bugüne kadar bin 500 kadına ulaştıklarını söyledi. Hepşen, "Her ay farklı illerde kadın patronlarımızla bir araya gelerek ihtiyaçlarını tespit edip ücretsiz eğitim olanağı sağlıyoruz. Tüm kadınlarımız ulaşabilsin diye her perşembe kadın bankacılığı facebook hesabımızdan farklı konuklarla canlı yayın yapıyor, bilgi desteği sağlıyoruz" dedi.

"Kadının iş hayatındaki aktif rolü stratejik öneme sahip"

TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Ayla Harp ise kadının iş dünyasındaki yerinin önemine değindi. "Bugün ekonomimizi daha güçlü kılmanın, kadın iş gücüne daha çok destek vermenin önemini hepimiz biliyoruz" diyen Harp, "Bu gerçekle kadın patronların iş dünyasında daha etkin olmasına imkan tanıyacak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Kadın girişimci sayısının yüzde 42 artmasının bu çabaların boşa gitmediğini gösterdiğini vurgulayan Harp, ancak yeterli de olmadığını söyledi. Kadın girişimci sayısının artmasının gelişen ekonomiler için stratejik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Harp, "İş dünyasında etkin olmak, yeni iş sahaları oluşturmanın yolu ise kadın girişimcilerin teşvik edilmesinden geçiyor" ifadelerini kullandı.

Bu noktada Kadın Akademisi çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Harp, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının kadınların iş hayatında daha çok var olmasıyla mümkün olabileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber