Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Yerel 20 Şubat 2020 - 09:58 Yorum: 0

Mersin’in simgelerinden turunç ağaçları bakımdan geçiyor

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Mersin'in simgelerinden turunç ağaçlarında bakım çalışmaları başlattı.

Mersin’in simgelerinden turunç ağaçları bakımdan geçiyor

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Mersin'in simgelerinden turunç ağaçlarında bakım çalışmaları başlattı. Seyrelen noktalara ve kökleriyle gövdeleri zarar gören ağaçların yerlerine turunç fidanları dikiliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Okan Merzeci Bulvarları ile kent merkezinde vatandaşların yoğun sirkülasyonunun bulunduğu caddelerin refüj ve kaldırımlarındaki ağaç dizelerinde çeşitli nedenlerle oluşan seyreklik, dikilen turunç fidanı ve zakkum bitki takviyeleriyle artırılıyor.

Son olarak 2 yıl önce merkez Yenişehir ilçesinde 18. Caddenin refüjüne dikilen Japon Kavağı (Brachychiton populneum) ağaçlarında zayıflama ve gelişim geriliği gözlemlendi. Zirai teknik ekipler ağaçlar üzerinde yaptıkları tetkik ve incelemeler neticesinde ağaçların kök ve gövde yapılarında Cytospora, Chrysos Perma (bakteri ve mantar virüsü) tespit etti. Ağaçların kurtarılması için uygulanan ilaçlama ve budama tedavilerinin sonuç vermemesi üzerine ekipler, virüsün diğer ağaçlara geçmesinin önlenmesi için harekete geçti. Teknik ekiplerin gözetiminde, hastalanan 21 Japon Kavağı imha edilmek üzere yerinden alınırken, dikim ekipleri ise sökülen ağaçların yerine 21 adet turunç fidanı dikti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinin önümüzdeki günlerde tüm ilçelerde devam edeceği bildirildi.

Refüjler temizlendi

Ekipler, ağaçlandırma çalışmasının ardından çevre temizliği gerçekleştirdi. Ekipler, vatandaşların talebi üzerine yol kenarlarında görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizledi. Ağaçların yere sarkan, kuruyan ve tehlike arz eden dallarını da budayan ekipler, kent merkezindeki bulvar ve caddeler üzerindeki kaldırım ve refüj bordürlerini boyadı. Sarı ve beyaz renkte boyanan bordürler temiz bir görüntü oluşturarak şehre canlılık getirdi.

Mersin’in simgelerinden turunç ağaçları bakımdan geçiyor

Mersin’in simgelerinden turunç ağaçları bakımdan geçiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber