Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Yerel 27 Ağustos 2016 - 10:48 Yorum: 0

Merzifon Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Merzifon Asker Hastanesi binası Amasya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Sofular Binası olarak hizmet verecek.

Merzifon Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Merzifon Asker Hastanesi binası Amasya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Sofular Binası olarak hizmet verecek.

Devir teslim töreninde Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Faruk Tonga, Askeri Hastane Başhekim Yardımcısı Albay Mehmet Can ile Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Hasıripi de hazır bulundu.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bağlanma ile birlikte 26 ilde toplam 32 hastane ve 1 rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde çalışmalarına devam edeceği belirtilerek, "Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı bir takım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar Sağlık Hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak, en az onlar kadar önemli unsurlardır. Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki hepimiz ve ülkemiz için çok gereklidir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılar ile zaten TC Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Geliştirdiği uygulamalarına birçok noktada yakın ilgi gösteren Askeri Sağlık Tesisleri ile ciddi yakınlaşma ve ortak çalışmalarımız uzunca bir süredir herkesin malumudur. Askeri hastanelerin sahip olduğu imkanlar eskiden olduğu gibi ülkenin en iyi ve ileri teknoloji uygulamaları olması gerekmektedir. Askeri sağlık hizmetlerinin sadece Askeri Hastanelerde sürdürülemeyeceği bir kaç yıldır hizmetlerin TC Sağlık Bakanlığı tesislerinde de verilmeye başlanması, Askeri Hastanelerde de imkanlar dahilinde Sivil Hastalara hizmet verilmeye başlanmasından bellidir. Aylardır Askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı Hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak çalışma ve iş birlikleri burada zaten beraber çalıştığımızın ve bu işin eskiden olduğu gibi ayrı götürülemeyeceğinin kanıtıdır. Bizler sağlık alanı çalışanı olarak bir elin parmakları gibiyiz, sadece parmaklara taktığımız yüzükler farklı. Kolda ve vücutta beraber hareket edip farklı rol ve görevlerde de işbirliği yapmamız bu ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır. Tüm halkımız, bu işlemin bir devralma ya da kapanma işlemi değil, Devletin bir kademesine, o da sağlık kademesine bağlanma işlemi olduğunu özellikle unutulmamalıdır. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler hakkında yapılan haberlerin ana temasının "olumlu bir değişim ve güçlerin birleşmesi" olması gerektiği konusunu ana ilke edinilecektir."

Merzifon Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Merzifon Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber