Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 29 Ağustos 2014 - 20:44 Yorum: 0

Mescid-i Aksa’da Hamas’a destek eylemi

Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazının ardından bir grup Filistinli, Hamas’a destek eylemi düzenledi.

Mescid-i Aksa’da Hamas’a destek eylemi

Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazının arkasından bir küme Filistinli, Hamas’a destek eylemi düzenledi.

Namazın arkasından Mescid-i Aksa’nın avlusunda birleşen Filistinliler, 'Canımız sana feda Gazze', “Ey Kassam, İsrail’i vur”, “Ey Mursi, Hamas’la gurur duy” sloganları attı.

Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra arasında bir zaman yürüyüş oluşturan Filistinliler, Filistin ve Hamas bayrakları taşıdı. 

Eyleme destek verenler içinde olan Musa Hicazi AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’de mutlak zafer kazanamamasının yenilgi anlamına geleceğini söyledi.

Hicazi, şöyle devam etti:

“Güçlününün mutlak zafer kazanamaması bir hezimettir. Hamas, bütün imkansızlıklara karşın Tel Aviv ve ötesine füze atmayı başararak İsrail’in yenilebileceğini gösterdi. Hamas İsrail’i vurduğunda, Mısır’ın darbeci lideri Abdulfettah es-Sisi’nin patronunu vurmuş oldu. Onun için buradan Mursi’ye, ‘başını sarp tut ve Hamas’la gurur duy’ diye sesleniyoruz.”

Öte yandan İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Eylemin arkasından bir küme Filistinli genç, Mescid-i Aksa’nın Megaribe kapısında olan İsrail askerlerinin bulunduğu yöne yürümek istedi. Bazı İhtiyar Filistinlilerin araya girerek, bugün çatışmaya girilmemesi konusu için uyarıda bulunması üstüne küme bundan vazgeçti.

İsrail polisi ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iki Filistinli gencin “polise taş attıkları şüphesiyle” Mescid-i Aksa çıkışında gözaltına alındığını bildirdi.

İsrail güvenlik güçleri Ramazan ayı boyunca 50 ıslak altı Müslümanların Mescid-i Aksa'ya cuma namazlarında ve kadir gecesinde girişine izin vermemiş, buna tepki belli eden Filistinlilerle İsrail askerleri içinde çıkan çatışmalar kısa zamanda bütün şehre yayılmıştı. Son dört haftadır ise Müslümanların Aksa'ya cuma namazlarında girişine bir sınırlama getirilmedi.

İsrail, yıllardır kuşatma altında tuttuğu Gazze’ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Toplam 51 gün devam eden saldırılarda, 2 bin 145 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları en az 131 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. 

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes  görüşmelerinde Filistinli gruplarla varılan ateşkes  çerçevesinde İsrail, 26 Ağustos'ta saldırılarını durdurmuştu.

ETİKETLER: Mescid-i , Aksada , Hamasa , destek , eylemi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber