Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Ekim 2017 - 13:03 Yorum: 0

Meşhur Karaçatlak üzümü tezgahlarda yerini aldı

Karaçatlak üzümü Alaplı ilçesinde kilosu 6 TL'den satışa sunuldu.

Meşhur Karaçatlak üzümü tezgahlarda yerini aldı

Karaçatlak üzümü Alaplı ilçesinde kilosu 6 TL'den satışa sunuldu.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan Bozkurt Ailesi, yok olmaya yüz tutan Karaçatlak üzümünü üç nesildir üretmeye devam ediyor. Üç nesildir üzüm yetiştirdiklerini ifade eden Şeref Bozkurt, "Her yıl üzümün ilaçlamasını ve bakımını yapıyoruz. Pazarda çok aranan bir meyvedir. Kilogramı 5 liradan satılıyor. Biz pazarını oluşturamadığımız için sadece manavlara veriyoruz. Kış mevsiminde ilçemizde en çok aranan meyve karaçatlaktır. Tadı da çok güzeldir. Dedelerimden kalan bu meyveyi yetiştirmeye ölesiye kadar devam edeceğim. Benden sonra da çocuklarım sürdürecek" ifadesini kullandı.

Bozkurt, "Yüz yıl önce dedem, 2 tarlaya üzüm dikmiş. O dönemlerde Alaplı'da, özelikle Sabırlı köyündeki her bahçede üzüm bağları varmış, Karaçatlak üzümü, Türkiye'nin birçok bölgesine atlarla satılmak için götürülürmüş ancak 1970'li yılların başında bu işi yapan kalmamış. Biz ise büyüklerimiz'den dede yadigarı kaldığı için üzüm yetiştiriciliğine devam ettiriyoruz. Bizden sonrada torunlarımız bu karaçatlak üzümü yetiştirmeye devam edecek" diye konuştu.

Karaçatlak üzümü yetiştirmenin zor ve sürekli ilgi istediğine dikkati çeken Bozkurt, "Her yıl üzümün ilaçlamasını ve bakımını yapıyoruz. Genellikle Kilogramı 6 liradan satılıyor. Karaçatlak üzümünü yeterince tanıtımını yapamadığımızdan dolayı sadece manavlarda satılıyor. Kışın çok aranan meyve karaçatlak üzümüdür. Tadı da çok güzeldir. Dedelerimden kalan bu meyveyi yetiştirmeye ölesiye kadar devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Meşhur Karaçatlak üzümü tezgahlarda yerini aldı

Meşhur Karaçatlak üzümü tezgahlarda yerini aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber