Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 10:23 Yorum: 0

Meslek liselerinde modern bilimsel laboratuvarlar oluşturuluyor

Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, "Diyarbakır'da...

Meslek liselerinde modern bilimsel laboratuvarlar oluşturuluyor

Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, "Diyarbakır'da Mesleki Eğitim ve Yerel Kalkınma Projesi" kapsamında seçilecek pilot meslek liselerinde modern bilimsel laboratuvarlar oluşturulacak.

Proje kapsamında elektrik/elektronik, makine, bilgisayar ve kimya teknolojisi bölümlerinin ortak kullanımı için uygun bilimsel laboratuvarlar kurulacak. Meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin teoride öğrendikleri bilgileri pratikte hayata geçirebilecekleri bu laboratuvarların ileri teknoloji ile donatımının sağlanacağı bu çalışma, Diyarbakır için bir ilk olma özelliği de taşıyor. Proje ile Diyarbakırlı öğrencilerin, ulusal ve uluslararası bilim yarışmalarına katılım sağlayıp başarı elde etmeleri için de özel çalışmalar yapılacak.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kurulacak olan laboratuvarların öğrencilerin istedikleri an ulaşabilecekleri araştırma merkezleri olmalarını hedefledikleri belirterek, kentte sosyal, kültürel ve ekonomik gelişme sağlayan projelerin yanı sıra bilimsel gelişme kazandıracak projelerin de destek ve takipçisi olduklarını ifade etti. Aksoy, laboratuvar kurulacak pilot okulların seçildiğini, ihalelerinin yapıldığını ve yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin yeni laboratuvarlarını kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber