Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”
Eğitim 22 Ekim 2019 - 16:18 Yorum: 0

Meslek lisesi müdürleri ile toplantısı yapıldı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl genelinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ile bir araya...

Meslek lisesi müdürleri ile toplantısı yapıldı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl genelinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ile bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: "Balıkesir'de bin 108 okul ve kurumumuz var. Bu okul ve kurumumuz içerisinde bizim çok önemsediğimiz 69 okul ve kurum var ki bunlar mesleki ve teknik eğitim okullarımız. Çünkü bizler bu ülkenin geleceğinde mesleki ve teknik okullarımızın çok önemli olduğuna inanmaktayız. Bakanımız Ziya Selçuk'un himayelerinde yürütülen 2023 Eğitim Vizyonunda da en önemli başlıklardan biri, Mesleki ve Teknik Eğitim. Ve şu an mesleki eğitimde hem ilimizde hem de ülke genelinde adeta bir devrim yaşanıyor. Mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek için özellikle son bir yılda atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler meslek liselerine ilgiyi artırdı. Metalden elektroniğe, makineden bilişim teknolojilerine kadar birçok alanda gençlere "altın bilezik" kazandıran meslek liselerine ilgi yeniden artmaya başladı. Geçen yıl merkezi sınav yerleştirmelerinin ardından mesleki ve teknik Anadolu liselerinde yüzde 74 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 24 artarak yüzde 98'e yükseldi. Okullarımız bünyesinde oluşturulan yeni atölyeler ve kurulan döner sermayelerle öğrencilerimiz kendi alanlarında en iyi şekilde yetişmekte ve bu ülkenin iş gücüne, sanayisine katkı sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktalar.

Organze sanayi bölgelerimiz ve sanayi kuruluşlarımızla ortaklaşa yürütmüş olduğumuz projelerle, Balıkesir'de meslek lisesinden mezun olan her öğrencimize iş imkanı sağlamanın gayret içerisinde olacağız. "Mesleğini seç yolunu çiz" sloganıyla çıktığımız bu yolda sizlerin de gayretleriyle çok güzel neticeler elde edeceğimize yürekten inanıyorum." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz tarafından "Meslek Liselerindeki Devam Devamsızlığın Önlenmesi" konulu sunum gerçekleştirildi. Devam devamsızlığın önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalar, TÜBİTAK Projelerine katılım, yıl içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetler, döner sermaye kurulumları gibi gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Altıeylül Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ile bu okullarda görev yapan rehberlik öğretmenleri katıldı.

Meslek lisesi müdürleri ile toplantısı yapıldı

Meslek lisesi müdürleri ile toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber