Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ekim 2019 - 14:53 Yorum: 0

Meslek lisesi öğrencileri elektrikli araç üretti

Topkapı Okulları Otomotiv Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin çalışmaları ilk meyvesini verdi.

Meslek lisesi öğrencileri elektrikli araç üretti

Topkapı Okulları Otomotiv Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin çalışmaları ilk meyvesini verdi. Okul tamamen kendi imkanlarıyla saatte 60 km hıza ulaşan elektrikli araç üretti.

Dünya nüfusundaki artış ulaşım sorununu beraberinde getirirken trafiğe çıkan araç sayısı da her geçen gün fazlalaşıyor. Bu durumun çevre kirliliğini beraberinde getirmesi ulaşım için daha temiz çözümler aranmasına neden oldu.

Topkapı Okulları Özel Meslek Lisesi'nin otomotiv bölümündeki öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla üretilen araç saatte 60 km'ye ulaşan araç tam şarj durumunda 50 km yol alabiliyor.

Aküleri de okul üretti

Aracın üzerindeki 6 jel akü, 3 Kw'lik elektrik motoru, ön süspansiyon ve direksiyon sistemi tamamen okul tarafından üretildi. Aracın dış kabuk tasarımı da alanında uzman öğretmenler tarafından 3 boyutlu tasarlanarak fiberglas olarak yapıldı.

60 km hıza ulaşabiliyor

Saatte 60 km'ye ulaşan araç tam şarj durumunda 50 km yol alabiliyor. Aracın 300 kg yük taşıyabildiği de öğrenildi. 220 w elektrikle 2 saat gibi kısa sürede şarj edilen akülerin en az 6 saat pil ömrü var.

Ödüllü araç

Araç görücüye çıkar çıkmaz bir de ödül aldı. Elektrikli aracın Topkapı Okulları'na 2018-2019 eğitim öğretim yılında Bahçelievler Belediyesi'nin düzenlediği en teknolojik okul kategorisinde birincilik getirdiği kaydedildi.

Meslek lisesi öğrencileri elektrikli araç üretti

Meslek lisesi öğrencileri elektrikli araç üretti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber