Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 23 Ocak 2017 - 12:18 Yorum: 0

Meslek yüksekokullarında kalite hamlesi

Uludağ Üniversitesi (UÜ), meslek yüksekokullarının kalitesini yükseltebilmek için kolları sıvadı.

Meslek yüksekokullarında kalite hamlesi

Uludağ Üniversitesi (UÜ), meslek yüksekokullarının kalitesini yükseltebilmek için kolları sıvadı.

Yapılacak çalışmalar neticesinde iki yıl içerisinde bütün MYO'ların kalite belgelendirme sürecine girmesi hedefleniyor. Uludağ Üniversitesi'nin Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesi arasında girmesini hedeflediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sadece eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi için değil, topyekûn bir iyileştirme programı yürütülmesi gerektiğini belirtti. Üniversitenin sadece fakültelerde ibaret olmadığını vurgulayan Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarının da en kaliteli eğitimi verebilmesi gerektiğinin altını çizdi. MYO'ların dahil edileceği geniş bir kalite hareketi çalışması başlatacaklarının altını çizen Ulcay, "Öncelikle bir yol haritası çizeceğiz ve bu harita üzerinden bütün meslek yüksekokullarımıza hedefler koyacağız. En geç iki yıl içerisinde bu hedeflerimize ulaşabilmek için gereken alt yapı ve sistem yatırımlarımızı da hayata geçirmiş olacağız. Üniversite içerisinde başlattığımız vizyon değişimi hareketine meslek yüksekokullarımızı da dahil edeceğiz ve toplam bir kalite elde etmeye çalışacağız. Yaptığımız toplantılarda karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. Ortak bir yol haritası belirliyoruz. Üniversitemizi hep birlikte hedeflediğimiz noktaya geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise üniversite bünyesindeki her MYO'nun ortak bir kalite anlayışına sahip olması maksadıyla çalıştıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber