Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Meslek yüksekokulu öğrencilerinden işaret diliyle konser

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Türk Halk Müziği Korosu işaret diliyle konser verdi.Amasya Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Kongre...

Meslek yüksekokulu öğrencilerinden işaret diliyle konser

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Türk Halk Müziği Korosu işaret diliyle konser verdi.

Amasya Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konserde, Müzisyen Salim Deniz’in çalıştırdığı THM Öğrenci Korosu, işitme engelliler için türkü sözlerini işaret diliyle de okudu.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder İdil, yüksekokulun adını aldığı ünlü hekim ve cerrah Sabuncuoğlu Şerefeddin'in hastalarını müzikle de tedavi etmeye çalıştığını söyledi.

Sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu koronun güzel bir konserini dinlediklerini belirten İdil,  ''Konserimizin izleyicileri arasında Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulundan işitme engelli misafirlerimiz de bulunuyordu. Öğrencilerimiz türkülerin sözlerini işaret diline tercüme etmeye çalıştılar. Türk Halk Müziği Koromuzun oluşturulmasına ve konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber