Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Eylül 2014 - 12:38 Yorum: 0

Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ Projesi

Çubuk Kaymakamı Şahin:

Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ Projesi

ANKARA (AA) – Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ Projesi'nin kapanış toplantısı düzenlendi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin özenle hazırlanan ciddi bir çalışma olduğunu söyledi.

İlçe olarak bundan sonraki süreçte projelere daha çok ağırlık vereceklerini vurgulayan Şahin, "Çubuk, proje üretme sayısı bakımından yeterli düzeyde değildir. Ama bizim şöyle bir avantajımız var, proje üretebilecek yetenek, bilgi ve donanıma sahip proje birimimizde arkadaşlarımız var. Turizm, hayvancılık, tarım, sosyal kültürel ve termal su alanlarımız mevcut. Biz bunlar üzerine oturup kafa yorsak sayısız projeler üretebiliriz. Bütün kurumlarımızın işbirliğinde projeler üretmemiz gerekmektedir. Bundan sonra ben de bu yöndeki çalışmalara ağırlık vereceğim’’ diye konuştu.

Şahin, başarıların artık projelerle ölçüldüğünü, kurumların hizmet için hem ulusal hem de uluslararası alanlarda projeler yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da ilçenin gelişmesi açısından yeni projelerin üretilmesi gerektiğini, Kalkınma Ajansı ve AB kaynaklarını kullanarak bu konuda çalışmalar yapılabileceğini dile getirdi.

Proje koordinatörü Taner Aşçı ise  ağ projesinin 4 ülkeden 7 mesleki eğitimle ilgili kurum ve kuruluşu bir araya getirdiğine işaret ederek hibe sözleşmesi şeklinde yürütülen proje çalışmasının 2 yıl sürdüğünü anlattı.

Projenin milli eğitim müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Aşçı, ’’Projemizle sektörlerin tarihi gelişimi, güncel ihtiyaçları ve gelecekte muhtemel sektörlere yönelik varsayımları ortaya koymak, mesleki eğitim kurumlarında hali hazırda uygulanmakta olan mesleki eğitim tekniklerini karşılaştırmak ve mesleki bilgi ağı oluşturarak bu ağı sürekli güncellemek amaçlanmaktadır. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 126 bin avrodur ancak 18 bin avrosu kullanılmıştır. Bu yıl başlayacak ve 2 yıl sürecek yeni proje çalışmamızın toplam bütçesi ise 198 bin 763 avrodur" ifadesini kullandı. 

Toplantıda ilçede yapılması gereken yeni projeler, faaliyetler, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber