Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:08 Yorum: 0

Mesleklerinden istifa edip Dünya turuna çıktılar

Mesleklerinden istifa ederek, İstanbul'dan Hindistan'a doğru dünya turuna çıkan iki arkadaş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te mola verdi.

Mesleklerinden istifa edip Dünya turuna çıktılar

Mesleklerinden istifa ederek, İstanbul'dan Hindistan'a doğru dünya turuna çıkan iki arkadaş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te mola verdi.

Dünya turu hedeflerini gerçekleştirmek için aynı kararı alan iki arkadaş, bisikletleriyle birçok ülkeyi aşıp Hindistan'a ulaşmayı hedefliyor. Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz aracılığıyla Bilecik'e gelen Candaş Poroy ve Melike Dede, Bilecik Tarihi Saat Kulesi önünde turları hakkında bilgi verdi. Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çeken ve Bilecik Belediyesi tarafından taktim edilen hediyeleri alan iki arkadaş, turları kapsamında Bilecik'in sesini de duyuracaklarını kaydetti.

"Bu işin bahanesi yok"

Turları ve hedefleri hakkında bilgi veren Melike Dede, hedefindeki dünya turu için avukatlık mesleğinden istifa ettiğini belirterek, "Turumuz kapsamında Hindistan'a gideceğiz. Finansmanı kendimiz sağladık bu iş için. Aslında isteyen herkesin yapabileceği bir şey. 63 yaşında bu yapan insanlar var. Avustralya'dan bizim evimize gelenler olmuştu. Hala 16 yıldır yollarda olan insanlar var. Bu işin bahanesi yok. Ben bir buçuk yıl avukatlık yaptım ve aslında severek yaptığım bir meslek değildi. Şu ana kadar birkaç tane şehir gezme fırsatımız oldu. Gezimiz kapsamında Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna ev sahipliği yapmış olan Bilecik'i de görme imkanı bulduk ve gerçekten çok güzel bir şehir. Ayrıca böyle bir etkinliğimizi güzellikle karşılayıp ve ağırlamaları da bizleri memnun etti. Bilecik Belediyesi'nin böyle güzel aktivitelere katkı verdiğini daha önce duyduk ve çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı.

"Tamamen esnek ve spontane şeklinde bir yolculuk olacak"

Arkadaşı Candaş Poroy ise, daha önce özel bir motosiklet firmasının satış temsilcisi olduğunu belirterek, "İstanbul'dan yola çıktım. Orada bir oluşum altında tanıştık ve böyle bir dünya turu kararı aldık. İkimizin de dünya turu hayali vardı. Bu turumuzu bisikletle gerçekleştirmeye karar verdik ve ilk hedef olarak da Hindistan'ı belirledik. Turumuz hakkında bilgi vermek gerekirse, İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıkacağız. Ankara'dan Doğu Ekspres treniyle Kars'a ulaşacağız. Şu anlık Doğubayazıt kapısından İran'a geçmeyi planlıyoruz. Kars'ta vereceğimiz bir kararla Gürcistan, Azerbaycan ve İran şeklinde planladık. Orada iki ülkeyi daha katabiliriz. Yolculuğumuzda bir yere belli bir saatte ulaşma şeklinde bir hedefimiz olmayacak. Yani tamamen esnek ve spontane şeklinde bir yolculuk olacak" şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarımızı şehrimizde ağırladık"

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz da, şu ana kadar onlarca bisiklet aşığı insanı Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te ağırladıklarını belirterek, "Arkadaşlarımızı şehrimizde ağırladık ve Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan küçük hediyelerden taktim ettik. Amacımız sağlıklı ve çevreci bir hayatın vazgeçilmez ögesi olan bisikletin işlevlerini ve faydalarını aktarmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak. Bizler Bilecik Temsilciliği ve belediyemiz işbirliğinde bu anlamda güzel çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İkili, Tarihi Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirdikten sonra dünya turu için yola koyuldular.

Mesleklerinden istifa edip Dünya turuna çıktılar

Mesleklerinden istifa edip Dünya turuna çıktılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber