Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Ekim 2014 - 17:34 Yorum: 0

Mesnevi Azericeye çevrildi

Mevlana'nın dünyaca tanınan eseri Mesnevi'nin Azerice baskısının yayımlandığı, eserin yayımlandığı dil sayısının 23'e ulaştığı bildirildi.

Mesnevi Azericeye çevrildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, yüzyıllardır insanlığa barış, gönül ve hoşgörü temelinde yol işaret eden Mevlana’nın en mühim yapıtı Mesnevi’yi ayrıcalıklı dillere çeviri çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Hazreti Mevlana’nın asırlar öncesinden Konya’da yaktığı çerağın bugün dünyanın her yerinde kalpleri aydınlattığını dile getiren Akyürek, Mesnevi’yi ayrıcalıklı dillere çevirerek daha çok insan sebebi ile okunmasına yardım sağladıklarını kaydetti.

Son şekilde Azericeye çevrilerek basımı tamamlanan Mesnevi’nin 23 dile ulaştığını anlatım eden Akyürek, 7 dilde tercüme çalışmasının da devam ettiğini, Mesnevi’yi 50 dile çevirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Akyürek, Azerbaycan’ın bağımsızlığının 23. sene dönümü kutlamalarının yapıldığı günlerde kültür dünyasına sunulan Mesnevi’nin Azerice çevirisini Azerbaycan Milli İlimler Akademisi asli üyesi Prof. Dr. Ebülfez Amanoğlu (Quliyev), danışmanlığını Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı Prof. Dr. Vasıf Talibov, redaktörlüğünü de Milli İlimler Akademisi asli üyesi Prof. Dr. İsa Habibbeyli'nin yaptığını bildirdi.

Akyürek, Azerice Mesnevi'nin 6 cilt biçiminde kutulu ve baskılı biçimde Kültür AŞ merkezlerinde okuyuculara sunulduğunu belirtti.

ETİKETLER: Mevlana , Eser , Mesnevi , Azerice
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber