Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

MESOB Başkanı Gazan:

MESOB Başkanı Doğan Gazan, Mardin’de giderek artan marketlerin küçük esnafı zora soktuğunu belirtti

MESOB Başkanı Gazan:

MARDİN (AA) - Mardin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, Mardin’de giderek artan marketlerin küçük esnafı zora soktuğunu belirtti.

Gazan, yaptığı açıklamada, alışveriş merkezleri ve büyük marketlerin Avrupa ülkelerindeki saat uygulamasının Türkiye’de de kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Birliğe bağlı odalarında kayıtlı bakkal, market ve büfe gibi faal çalışan ortalama üye sayısının 3 bin olduğunu bildiren Gazan, açıklmasında şu ifadelere yer verdi:

"Esnafımızın büyük marketlerle sıkıntısı var. Yıllardan beri büyük marketler şehir dışına çıksın mücadelesi yapılıyor. Fakat bir türlü meclisten geçmedi. Avrupa ülkelerinde uygulanan saatler uygulamasına geçilse bile esnafımız biraz nefes alır. Son yıllarda her mahalle ve semtte açılan onlarca büyük marketlerden sonra 100’ün üzerinde esnafımız kepenk indirdi. Belli büyüklükteki marketlerin şehir dışına yapılması gerekiyor. "

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber