Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ağustos 2016 - 14:08 Yorum: 0

Mesut Akgül’den 3 büyük proje teklifi

FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gündeme gelen zırhlı birliklerin şehir dışına taşınması çalışmaları...

Mesut Akgül’den 3 büyük proje teklifi

FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gündeme gelen zırhlı birliklerin şehir dışına taşınması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Şehir dışına çıkarılmasına karar verilen Mamak'taki 4. Kolordu ve 28. Mekanize Tugayı için Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'den 3 büyük proje teklifi geldi. Samsun Yolu üzerinde bulunan ve 11 milyon metrekarelik alanı kapsayan arazi için Akgül, tüm Başkent'e fayda sağlayacak prestijli projeler yapılması gerektiğini vurguladı. Söz konusu alan için Akgül, Tabiat Parkı, Milli Savunma Üniversitesi ve Mamak Cezaevi Müzesi projeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na teklif götürecek.

"Yeşil alanlar korunarak projeler geliştirilmeli"

Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda tankların çıkış yaptığı kışlaların şehir merkezlerinden taşınacağını dile getiren Akgül, "Mamak'taki 4. Kolordu da şehir dışına taşınacak kışlalar arasında. Biz de burada neler yapılabileceği konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kışla içerisinde 2,5 milyon metrekarelik bir yeşil alan bulunuyor. Burası mevcut haliyle hem ağaçlık hem de göletleri ile tabiat parkı olabilecek özelliğe sahip" dedi.

"Alanda bir üniversite yapılabilir"

Toplam 11 milyon metrekarelik alanın bulunduğu 4. Kolordu sınırları içerisinde üniversitenin de yapılabileceğini ifade eden Akgül, "Kurulması planlanan Milli Savunma Üniversitesi için bu alanın çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Alan şehir merkezinde sıkışmış olarak bulunan üniversitelere de tahsis edilebilir" önerisinde bulundu.

"Cezaevi müzeye dönüştürülebilir"

1980 darbesi sonrasında pek çok siyasetçi, gazeteci ve sanatçının tutuklu kaldığı Mamak Cezaevi'nin de bu alanda bulunduğunu belirten Akgül, "Buraya yapılacak cezaevi müzesinin demokrasi adına oldukça anlamlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber