Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ocak 2015 - 13:53 Yorum: 0

Metal işçileri greve çıktı

Türkiye genelinde metal işçilerinin 22 fabrikada başlattığı greve Mersin'den de 540 işçi destek verdi

Metal işçileri greve çıktı

MERSİN (AA) - Mersin'de Birleşik Metal-İş'e bağlı işçiler, yaklaşık 6 aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'yla (MESS) anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıktı.

Çukurova İnşaat Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ÇİMSATAŞ) önünde toplanan 540 işçi, "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankartı fabrika önüne astı.

Greve destek veren Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Seyfettin Gülengül, gazetecilere yaptığı açıklamada, grevlerini ülke genelinde 22 fabrikada başlattıklarını söyledi.

MESS ile yürüttükleri toplu iş sözleşmesine 3 sendikanın katıldığını hatırlatan Gülengül, şöyle devam etti:

"Türk-İş'e bağlı maalesef adı sendika olan Türk- Metal ve Hak-İş'e bağlı Çelik-İş sendikası MESS'in önermiş olduğu rakamları ve şartları kabul edip toplu iş sözleşmelerini imzaladılar. Tabi MESS de bize dayatma yapıyor. MESS bunlarla ilgili yapmış olduğu toplu iş sözleşmelerinde 90 bin kişiyi kapsadığını, dolayısıyla bizim üye sayımızın o grupta 15 bin olduğunu, bizim de onu kabul etmek zorunda olduğumuzu söylüyor, biz bir yapıyız, MESS gibi yapılara hiçbir şekilde biat etmeyiz. Biz 'söz tabanındır' diyoruz ve kararlarımızı işçi kardeşlerimizle alıyoruz. Yönetim kurulumuz da grev uygulamasını düşündü, öyle bir karar aldı ve uygulamaya soktu."

Gülengül, iş verenlerin MESS'ten istifa etmeleri koşuluyla her an onlarla görüşmeye hazır olduklarını belirterek ancak gelinen rakamların üzerine çıkmaları gerektiğini hatırlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber