Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 10:53 Yorum: 0

Mete, su fiyatlarını yargıya taşıdı

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nin su fiyatlarına yaptığı yüzde 33 oranındaki zam AK Parti İl Başkanı Kadem Mete tarafından ferdi olarak kararın...

Mete, su fiyatlarını yargıya taşıdı

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nin su fiyatlarına yaptığı yüzde 33 oranındaki zam AK Parti İl Başkanı Kadem Mete tarafından ferdi olarak kararın iptali için yargıya başvurdu.

Mete, başvuru sonrası Muğla adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Turizm sezonunun malum sebeplerden dolayı kötü gitmesi nedeniyle devletimizin ve hükümetimizin birçok teşvik ve uygulamaları varken Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir teşvik yapmadığı gibi bunun üzerine su zammı gerçekleştirmesi üzerine rekor fiyatlara ulaşmıştır. Özellikle büyük tesislerde elektrik fiyatlarına yakın su faturaları gelmekte. Bu da bölgede yaşayan insanlarımızı ciddi bir sıkıntıya sokmuştur. Maliyet artışlarında belli bir artış olmamasına rağmen, su fiyatlarının sürekli artması kabullenemez bir seviyeye gelmesi sonucu bu yola başvurduk. Bunun öncesinde de bu yola başvurmadan önce diyalog ile karşılıklı görüşme ile hem Otelciler Birliği olarak, hem de vatandaşlar olarak birçok yol denenmiştir. Biz de sonuç olarak hukuki yola başvurmak zorunda kaldık. Bir Belediye Meclisi'nin toplanarak keyfi kararlar alarak vatandaşların ekonomik durumunu dikkate almaksızın olağanüstü rakamlara ulaşması sonucu adalete başvuru yapmak zorunda kaldık. İnşallah adalet yerini bulur ve vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek bir karar çıkar" dedi.

Mete, su fiyatlarını yargıya taşıdı

Mete, su fiyatlarını yargıya taşıdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber