Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Mayıs 2019 - 10:38 Yorum: 0

Meteorolojiden ‘Afrika’ sıcağı uyarısı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Eskişehir ve bölgesinde hava sıcaklıklarının artacağı bildirildi.

Meteorolojiden ‘Afrika’ sıcağı uyarısı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Eskişehir ve bölgesinde hava sıcaklıklarının artacağı bildirildi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Afrika üzerinden gelen sıcak havayla Eskişehir ve bölgede sıcaklıkların 5-10 derece artacağı tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Hafta başından itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak havayla birlikte Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik'te sıcaklıkların hissedilir şekilde 5-10 derece artması bekleniyor. Özellikle Salı gününden itibaren sıcaklıkların Mayıs ayı aşırı değerlerine ulaşacağı tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Bu saatler arasında güneş ışınlarına dikkat

Beklenen hava sıcaklıklarının da bildirildiği açıklamada "Önümüzdeki hafta bölgemize bağlı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının; Bursa'da 35, Eskişehir ve Bilecik'te 34, Kütahya'da 33 dereceye ulaşması bekleniyor. Beklenen sıcak havayla birlikte güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arasında başta kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için önlem almaları önem arz etmektedir" uyarılarında bulunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber