Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Temmuz 2017 - 19:08 Yorum: 0

Meteorolojinin İstanbul için saatler önce yaptığı ikazlar gerçek oldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün İstanbul ve çevresi için yapmış olduğu meteorolojik uyarı gerçek...

Meteorolojinin İstanbul için saatler önce yaptığı ikazlar gerçek oldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün İstanbul ve çevresi için yapmış olduğu meteorolojik uyarı gerçek oldu. Bu ikazlar dikkate alınırsa oluşabilecek zarar en aza indirilebilir.

Perşembe günü İstanbul ve çevresinde üst atmosfer seviyesinde oldukça serin bir havanın bulunması ve yine yer seviyesinde oldukça sıcak 30-34 derece civarında havanın bulunması sebebiyle şiddetli bir yağış meydana geldi. Bu sebeple oluşan kararsızlık hattı neticesinde özellikle öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli'nde başlayan kuvvetli yağış ve dolu hadisesi akşam saatlerinde İstanbul'un batı ilçelerini etkisi altına aldı. Bu yağışlı hava daha sonra Marmara Denizi üzerinde oluşan yapıyla birlikte Boğaz çevresinde de etkili oldu ve 1 saat içerisinde güneyden kuzeye tarayarak Karadeniz'e doğru hareket ederek etkisini azalttı. Bu süre içerisinde ise İstanbul'da 3 ila 40 mm arasında değişen miktarda yağış meydana geldi.

Yapılan İkaz Bütün İlgili Mercilere Gönderildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Perşembe günü 10.45'te yayınladığı 168 nolu uyarıda söz konusu dolu yağışı, yıldırım hadisesi, ani sel, su baskını ve yağış öncesi kısa süreli fırtına hususunda gerekli ikazları yapmıştı. Yapılan ikaz ise anında başta İstanbul Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, AKOM, İl Afad Müdürlüğü ve diğer ilgili mercilere iletilmişti.

Ayrıca meteorolojik uyarıda bölgede beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve meydana gelebilecek olumsuzluklar ilgili kurumların yanı sıra basın yayın kuruluşları, cep telefonu mesajları, akıllı telefon uygulamaları, internet yayımı, faks ve elektronik posta yolu ile paylaşılmıştı.

Diğer yandan Perşembe günü sabah yayınlanan hava tahmin raporunda da "KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ve İstanbul çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri paylaşılmıştı.

Meteoroloji'nin Tahminleri Dikkate Alınmalı

Dün İstanbul'da meydana gelen hadiseler ve düşen yağış miktarları dikkate alındığında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu uyarının tam anlamıyla gerçekleştiği görülüyor. Ayrıca basında bir bilgi kirliliği yaşanıyor ve herkes bir tahminde bulunuyor. Bu yüzden bütün ilgili birimler, basın ve vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin ve uyarılarını dikkate alırsa bu tip hadiseler daha az zararla atlatılabilir. (BC-DK-Y)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber