Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 16:18 Yorum: 0

Metin Öztürk’ten ’Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü’ sunumu

Fotoğraf Sanatçısı Metin Öztürk, memleketi Malatya'da "Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Metin Öztürk’ten ’Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü’ sunumu

Fotoğraf Sanatçısı Metin Öztürk, memleketi Malatya'da "Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen sunuma fotoğraf sanatı ile uğraşan sanatseverler katıldı.

Fotoğraf sanatçısı Turgay Coşkun'unda katıldığı sunum sırasında Metin Öztürk, fotoğraf sanatının incelikleri ve fotoğraf çekme yöntemleriyle ilgili uzun yıllardır edindiği tecrübe ve birikimi paylaşırken, slayt şeklinde gösterimini yaptığı fotoğraflarıyla doyumsuz bir sunum gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren sunumda Öztürk, ülkenin farklı yerlerinden ve yurt dışından çekilmiş birçok fotoğrafını katılımcılara sundu.

Öztürk, söyleşide fotoğraf sanatıyla uğraşanların sürekli kendilerini tekrarlamak yerine araştırmalar yapıp yeniliklere yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Ünlü fotoğrafçının kadrajına giren eşsiz doğa, toplum ve insan kareleri slayt şeklinde fotoğraf tutkunlarına gösterilirken, her karesi yaşanmışlığı anlatan resimler büyük ilgi gördü.

Fotoğrafçılığa avcılık ve balık avıyla başladığını ifade eden Metin Öztürk, "Bir gün göl kenarında balık avlarken gün doğmaya yakın bir anda gölden buhar yükselmeye başladı, ilk fotoğrafımı o gün çektim" diye konuştu. Fotoğraf çekmeye başladığı andan itibaren insanın dünyaya bakış açısının değiştiğini belirten Öztürk, "İlk fotoğraf makinesini elime aldığım zamana kadar yaprakların sararıp kızardığını görmüyordum, farkında değildim. Fotoğraf çekmeye başlayan insan her şeye fotoğraf gözüyle bakmaya başlıyor. Güzellikleri de çirkinlikleri bu şekilde yakından görmüş oluyorsunuz. Özellikle şehri imar etmekle sorumlu olan yöneticilerimizin fotoğrafçı yönlerinin olması gerekir" ifadelerine yer verdi.

Karadeniz Bölgesinin fotoğrafçılar için büyük bir hazine olduğunu vurgulayan Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karadeniz'de dört mevsimi bir gün içinde yaşayabilirsiniz, bu durumda fotoğraf sanatçıları için bulunmaz bir durumdur. Karadeniz fotoğraflarımda genellikle kadın resimleri fazla dikkat çekiyor. Köy ortamlarında ev ve iş yükünü kadınlar çekiyor. Ayrıca doğa ve çocuk kareleri de çok fazladır. Ben asla mizansen yapmıyorum ne görüyorsam onu kadraja alıyorum. Her çektiğim fotoğraftan karşı tarafın mutlaka haberi olmuştur. Çektiğim fotoğrafı "sil" diyen kimse çıkmadı. Bir gün yaşlı bir nineyi uzaktan çektim, yakından da çekmek istedim yanına yaklaştım "çekebilir miyim?" diye sordum kabul etmedi bende çekmedim. Bazı insanlarda uzaktan çaktırmadan poz verdikleri oluyor"

Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinin bölgenin ihtiyacını karşılayacak çok güzel bir kültür merkezi haline geldiğini de belirten Öztürk, "Böyle güzel bir mekanda memleketim Malatya'da fotoğraf tutkunlarıyla çok faydalı bir sunum gerçekleştirdik. Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi gerçekten çok güzel bir mimari yapıya ve donanıma sahip. İlimizdeki sanatseverlere yönelik burada çok verimli çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Kültürel alanlarda ciddi hizmetler üreten Sayın Başkanımız Hacı Uğur Polat'a ve Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Metin Öztürk’ten ’Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü’ sunumu

Metin Öztürk’ten ’Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü’ sunumu

Metin Öztürk’ten ’Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü’ sunumu

Metin Öztürk’ten ’Yeryüzü, Gökyüzü, İnsan Yüzü’ sunumu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber