Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Eylül 2014 - 12:48 Yorum: 0

"Metroyu Gaziantep'e kazandırmalıyız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Uzun vadede mutlaka metroyu bu kente kazandırmalıyız. Zaten Ulaşım Mastır Planı’nda bu projemiz var"

'Metroyu Gaziantep'e kazandırmalıyız'

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, metroyu kente kazandırmak istediklerini bildirdi. 

Şahin, Gaziantep Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kentin önemli sorunlarından biri olan ulaşım sıkıntısını çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Ulaşım Mastır Planı’nın hazırlanmasının ardından metro için düğmeye basacaklarını ifade eden Şahin, "Çalışmalara başladık. Ulaşım Mastır Planı yapıldıktan sonra önümüzü daha iyi göreceğiz. Kısa vadede kavşaklardaki göbekleri kaldırdık ve akıllı kavşakları getirdik. Tramvay hattımızı tren yoluyla birleştireceğiz. Karataş’tan Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar yolcu taşıyacağız. Ancak uzun vadede mutlaka metroyu bu kente kazandırmalıyız. Zaten Ulaşım Mastır Planı’nda bu projemiz var" dedi.

Şahin, Yüzüncü Yıl Kültür Parkı’nın da devam etmesi gereken bir proje olduğunu vurgulayarak parkın kamulaştırması için 120 milyon liralık kaynağa ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bu kaynağı sağlamak için çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, projenin yapılması durumunda kentin önemli bir eksikliğinin karşılanmış olacağını kaydetti.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ise konseyin birlik ve beraberlik içerisinde, siyasetten uzak çalışması için herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Toplantıya AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Derya Bakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan ile kent protokolünden çok sayıda kişi katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber