Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 02 Eylül 2014 - 18:45 Yorum: 0

Mevlana Camisinin kundaklandığı kesinleşti

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Çelik, Berlin'deki Mevlana Camisinin kundaklanmasıyla ilgili 24 şüphelinin tespit edildiğini belirterek, "Bir kundaklama olduğu, kesin olarak netleşti" dedi.

Mevlana Camisinin kundaklandığı kesinleşti

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Berlin'deki Mevlana Camisinin kundaklanmasıyla ilgili 24 şüphelinin belirleme edildiğini belirterek, 'Bir kundaklama olduğu, kati şekilde netleşti' dedi.

Kundaklandığı ortaya çıkan Mevlana Cami'sini ziyaret eden Çelik, peşinden AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Çelik, daha evvela kundaklama olup olmadığını bilmediklerini ancak bugün itibarı ile aldıkları bilgilere oranla camide yanıcı bir maddenin belirleme edildiğini belirtti. 

'Güvenlik ekiplerinin elinde 24 benlik bir zanlı listesi bulunuyor. Bir kundaklama bulunduğu kati şekilde netleşti' ifadesini kullanan Çelik, yapılan eylemin 'doğrudan Almanya devletine yönelik yapılan bir eylem' şekilde değerlendirmede bulundu. 

Süleyman Çelik, 'Bu cami, Almanya sınırlarında ve Berlin'in göbeğinde bulunan bir camidir. Bu cami her ne kadar da Müslümanlar nedeni ile ziyaret edilen ve uygulanan bir camide olsa da Almanya'nın bir camisidir' diye konuştu.

Bundan sonra bu çeşit eylemlerin yaşanmaması için, şu anki hükümete çok çok vazife düştüğünü belirten Çelik, Almanya donanımlı istihbarata sahip olduğunu, bu vakayı aydınlatabileceğini vurguladı. Çelik, 'Almanya, bu çeşit eylemleri gerçekleştirenleri kısa vakitte yakalayabilir. Bizim beklentimiz bur çeşit olayların bir daha yaşanmaması ve istihbarat servisinin bu vakaya yoğunlaşması' dedi.  

En kısa vakitte alman siyasilerle bu konuyu görüşeceklerini anlatım eden Çelik, 'Frankfurt'ta hükümet ortağı yetkililer ile Almanya'da yaşayanların problemlerini dile getireceğiz. Bilgiler iletildi ve görüşme talebimiz kabul edildi. İnşallah başka STK'lar ve çatı örgütleri ile burada yaşadığımız bu çeşit vakaları kendilerine ileteceğiz ve beklentilerimizi ulaştırmış olacağız' dedi. 

Berlin Savcılığı, Mevlana Cami’nin kundaklanmasıyla ilgili gözaltına tahsil edilen zanlı meselesinde araştırma başlatılmıştı ancak Ürdün yurttaşı bulunan şüphelinin emniyetteki sorgusunun alınması ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber