Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Mevlana Müzesi'ni geçen yıl 2 milyon 46 bin kişi ziyaret etti

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de en fazya ziyaretçi alan müzelerden Mevlana Müzesi'ni, geçen yıl 2 milyon 46 bin 798 turist gezdi

Mevlana Müzesi'ni geçen yıl 2 milyon 46 bin kişi ziyaret etti

KONYA (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de en fazla ziyaretçi alan müzelerden Mevlana Müzesi'ni, geçen yıl 2 milyon 46 bin 798 turist gezdi.

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü kaynağından alınan "Müze Sayısı, 2014" verileri açıklandı.

Açıklamaya göre, kentteki müze sayısı açısından İstanbul 18 müzeyle birinci, Konya ve İzmir 10'ar müzeyle ikinci, Mersin ve Muğla 8'er müzeyle üçüncülüğü paylaştı.

Türkiye'de Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı 190 müze bulunduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Ziyaretçi sayısında birinci sırada 3 milyon 760 bin 548 ziyaretçi ile İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi yer alırken, ikinci sırada 3 milyon 298 bin 286 ziyaretçi ile İstanbul Ayasofya Müzesi yer almıştır. 2014 yılında müze ziyaretçi sayısında 2 milyon 46 bin 798 ziyaretçi ile Mevlana Müzesi üçüncü sırada yer aldı" ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber