Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Aralık 2014 - 21:03 Yorum: 0

"Mevlana sadece Konya'da anılmalı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Mevlana sadece Konya'da anılmalı, burada anılmalı. Şeb-i Arus'u başka yerlerde anmayı da özellikle parayla anmayı da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

'Mevlana sadece Konya'da anılmalı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Mevlana sadece Konya'da anılmalı, burada anılmalı. Şeb-i Arus'u başka yerlerde anmayı da özellikle parayla anmayı da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim' dedi.

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne katılmak üzere karayoluyla Konya'ya gelen Kılıçdaroğlu, kent girişindeki Birlik Parkı'nda çok sayıda partili tarafından karşılandı. 

Kılıçdaroğlu'na burada, partililer tarafından doğum günü dolayısıyla pasta ikram edildi. Ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Müze Müdürü Yusuf Benli'den müze hakkında bilgi aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, müze ziyaretinin ardından Anemon Otel'e geçti. Kılıçdaroğlu, otel girişinde, bir grup partili karşıladı. 

Mevlana'nın torunları Çelebi ailesi ile görüştü

Otelde Mevlana'nın torunları olan Çelebi ailesiyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Mevlevi Postnişini Mehmet Çipan ve aileden Faruk Yarkın Çelebi ile görüştü. Çipan, burada yaptığı açıklamada, sadece Alevi Bektaşi meşrepli kimselerin değil, Mevlevilerin, Kadirilerin de ibadet, zikir ve inançlarının, değerlerinin savunulması gerektiğini belirtti.

Çipan, 'Okullarda İngilizce, Almanca öğretilmesini gerekli ve doğal bulurken Osmanlıcanın da Farsçanın da Arapçanın da öğretilmesini doğal bulmalısınız. En azından savunduğunuz özgürlükler adına bunu yapmalısınız' dedi.

Görüşme sonunda dua edildikten sonra helva ikram edildi.

Burada, günün anlam ve öneminin sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, 'Mevlana'nın Hak'ka yürüdüğü gün, onun düğün gecesi... Asırlardır onu anıyoruz. O sadece Türkiye'nin değil insanlığın ortak mirası. Onun yaşadığı kentte olmak bize onur veriyor' diye konuştu.

Bir üzüntüsünü dile getirmek istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

' Mevlana sadece Konya'da anılmalı, burada anılmalı. Şeb-i Arus'u başka yerlerde anmayı da özellikle parayla anmayı da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.Mevlana farklıdır, Mevlana insanlık demektir, yücelik demektir, ululuk demektir. Tevazu demektir Mevlana. Mevlana hepimizin gönlünde taht kurmuş yüce bir kişidir. Mevlana ailesiyle birlikte olmak da benim için onurdur, şereftir. Bu şerefi bana bahşettikleri için onlara gerçekten yürekten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.'

Bir gazetecinin, 'İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonuyla' ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 'Burada siyaset yok arkadaşlar, kusura bakmayın burada siyaset yok. Burada tevazu var. Burada dostluk var. Burada hoşgörü var. Burada güzellik var, insanlık var. Burada siyaset yok' dedi.

Muhabir: Anıl Kuru

Kaynak: AA

ETİKETLER: Mevlana , sadece , Konyada , anılmalı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber