Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Aralık 2018 - 09:28 Yorum: 0

Mevlana vuslatının 745’inci yılında Üsküdar’da anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745'inci vuslat yıl dönümü dolayısıyla Üsküdar'da Şeb-i Arus etkinliği yapıldı.

Mevlana vuslatının 745’inci yılında Üsküdar’da anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745'inci vuslat yıl dönümü dolayısıyla Üsküdar'da Şeb-i Arus etkinliği yapıldı.

"Ne olursan ol yine gel" düsturuyla gönüllerde taht kuran Mevlana Celalleddin-i Rumi'nin vuslatının 745'inci yıl dönümü dolayısıyla Üsküdar'da Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sema ayinine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş izleyici olarak katıldı. Gecede ilahiler okunurken semazenler de sema gösterisi ile izleyenleri hayran bıraktı.

Şeb-i Arus hakkında bilgi veren Mevlevi Dedesi Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "Mevlamızı anma ve Mevlamız vesilesi ile insanlarımızı hatırlamak, sevgiyi hatırlamak ve Allah ile olan münasebetimizi muhabbetullah üzerine kurabilmek için Şeb-i Arus törenleri biçilmiş kaftandır, önemli vesilelerdir. Şeb-i Arus dediğimiz vakit tabi ki ilahiler ve bunun akabinde Üsküdar'da Hilmi Türkmen Bey'in himayesinde gerçekleştireceğimiz bu ayini şerif bir bakıma da insanın Hazreti Peygamberin Miracını temsilen çok önemli bir tasavvufi ıstılahtır. İnsanların kalplerine aşk cemresini yerleştirir. Ve marifet ehli kılmak üzere de insanların kendi asli vazifelerini hatırlatmaya çalışır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber