Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Eylül 2014 - 21:38 Yorum: 0

Mevlana'nın 807'inci doğum yıl dönümü

Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği tarafından sema töreni gerçekleştirildi

Mevlana'nın 807'inci doğum yıl dönümü

ESKİŞEHİR (AA) - Mevlana'nın 807'inci doğum yıl dönümü anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Eskişehir Mevlevihanesi (EMEV) Kültür Derneği tarafından sema töreni düzenlendi. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Nazan Naz şefliğinde EMEV Kültür Derneği Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konseri ile başladı.  

Mevlana'nın sözleri anımsatıldığı tören, Eskişehir'de çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu 17 kişilik sema topluluğunun gösterisiyle sona erdi. 

İstanbul'dan Kadri Yetiş'in (83) postnişin olarak katıldığı sema programında, Serkant Dervişoğlu da semazen başı olarak görev yaptı. 

Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, EMEV Kültür Derneği Başkanı Ferda Tarzi ile diğer ilgililer katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber